Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

789 resultaten


ID: 4761 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Zwartzustersstraat 11 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel met twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 4768 | Bouwkundig element

Den Robijn

Zwartzustersstraat 24 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 4769 | Bouwkundig element

In de dry Croonckens en de Distelblomme

Zwartzustersstraat 28-30 (Antwerpen)
Twee traditionele diephuizen met trapgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de eeuw.


ID: 4760 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis

Zwartzustersstraat 9 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie traveeën en twee bouwlagen met insteekverdieping onder een zadeldak, daterend uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 81602 | Bouwkundig element

Sint-Pieterskerk met kerkhof

Juliaan Claerhoutstraat (Anzegem)
Georiënteerde dorpskerk gelegen binnen een rechthoekig ommuurd kerkhof tegrond met in het zuidoosten 17 graven van slachtoffers van het Gemenebest. In 1818 wordt de huidige laat-classicistische kerk gebouwd, ter vervanging van de in verval geraakte vroeg-gotische kerk, naar de plannen van Lodewijk Vuylsteke.


ID: 81743 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Stephanus en Sint-Theodoricus met kerkhof

Kerkdreef 1 (Anzegem)
In oorsprong romaans kerkje, gelegen ten noorden van het kasteel met neerhof van de heren van Vichte. Georiënteerd bedehuis omgeven door grasperk afgezoomd door beukenhaag. Voorheen met omringend kerkhof, gesloten in 1930.


ID: 81785 | Bouwkundig element

Kasteeldomein van Vichte

Vichteplaats 46-48 (Anzegem)
Volledig omwalde site, toegankelijk via relatief korte, gekasseide dreef uitgevend op bakstenen boogbrug, met op het einde imposant poortgebouw. Omwald opperhof met kasteel op motte. Neerhof met woonhuis, stalvleugel, schuur en duiventoren.


ID: 200644 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Marktplein 28 (Ardooie)
Georiënteerde kerk, gelegen aan de noordzijde van het dorpsplein, omgeven door straatinfrastructuur ten noorden en westen en door parkeerruimte ten zuiden en oosten. De 16de-eeuwse toren werd als enig restant van de gotische kerk geïntegreerd in een nieuwbouw uit 1947-1949 naar een ontwerp van architect Impe.


ID: 208304 | Bouwkundig element

Historische hoeve

Oude Lichterveldsestraat 89 (Ardooie)
Op zijn minst opklimmend tot het midden van de 16de eeuw maar met verbouwd woonhuis en 19de- en 20ste-eeuwse bijgebouwen. Toegankelijk via twee overhoekse bakstenen hekpijlers met natuurstenen dekstenen en recent hekwerk. Vernieuwd boerenhuis van zeven traveeën en een bouwlaag onder zadeldak met mechanische pannen. Schuur en stal.


ID: 79273 | Bouwkundig element

Voldersveldhoeve

Kruisstraat 14 (Avelgem)
Historische Voldersvelthoeve, waarvan het woongedeelte en een deel van het poortgebouw gelijkenissen vertonen met de oudste afbeelding van de hoeve in Sanderus' Flandria Illustrata uit 1641. Laat 16de-eeuws boerenhuis, bestaande uit twee parallelle beuken onder zadeldak. Dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldaken met traptoren aan de noordwestgevel. Monumentale bakstenen ingangspoort onder pannen zadeldak geschraagd door telkens twee pilasters met natuurstenen kapitelen. Korfbogige doorgang geaccentueerd door wisselend gebruik van bak- en natuursteen. Schuur en stallen ten noorden en ten zuiden van het erf met oude kernen.