6680 resultaten


ID: 34788 | Bouwkundig element

Oud wethuis

Bellemdorpweg 2 (Aalter)
Huis van vijf traveeën met respectievelijk één en twee bouwlagen onder zadeldaken; gedateerd 1760 op de sluitsteen van de arduinen deuromlijsting. In 1779 nog voorzien van een toren. Vermoedelijk twee rechter traveeën later toegevoegd. Links aanbouwsel onder lessenaarsdak.


ID: 34789 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Geboorteparochie

Bellemdorpweg 7 (Aalter)
Ruim alleenstaand huis tegenover de kerk met kleine voortuin. De oude pastorie werd in 1769 afgebroken en heropgebouwd; bijkomende bovenverdieping in 1862. Voorheen bepleisterde en heden gecementeerde gevel van vijf traveeën en twee bouwlagen met schilddak.


ID: 34568 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat 170 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes. Boerenwoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, daterend van circa 1800. Verder nog stallen met erachter open schuur, wagenhuis en schuur onder doorlopend zadeldak, bakhuis en aardappelkelder.


ID: 34554 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Bellemstraat 18 (Aalter)
Vroegere tweegezinswoning in het Aalterse dorpscentrum met een met gras begroeid en beboomd voorerf van de straat gescheiden door een betonnen hekwerk met toegangshekjes; daterend uit midden 18de eeuw.


ID: 34812 | Bouwkundig element

Kloosterhoeve

Berkenstraat 23 (Aalter)
In een boomgaard gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, afgesloten met ijzeren hek. Boerenwoning van één bouwlaag onder overkragend zadeldak. Oude dwarsschuur onder overkragend zadeldak met centrale in het dak hoger opgetrokken doorrit.


ID: 33384 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Wessegem

Blauwgoedstraat 1 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen met sporen van vroegere omgrachting, met woonhuis met zeer oude kern, nieuwe stallen, 19de-eeuwse schuur en 19de-eeuwse stal rond het verhard erf.


ID: 34878 | Bouwkundig element

Elsmoortelhoeve

Bollestraat 2 (Aalter)
Boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw tot de 19de eeuw.


ID: 34891 | Bouwkundig element

Hoeve

Cannegatstraat 4 (Aalter)
Omhaagd hoevetje gelegen in de straatbocht. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; jaartal 1766 op moerbalk. Gewitte, naar het zuiden georiënteerde gevel op grijsgeschilderde plint. Ten oosten, dwarsschuur. Ten westen, bakhuis van het samengestelde type, oven verwijderd.


ID: 33334 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Willibrordusparochie

Drieselken 1 (Aalter)
Voorheen omgracht terrein met rode beukendreef naar de Kloosterstraat. Heden nog achterin gelegen gebouw in ommuurde, aangelegde tuin, palend aan het kerkhof. Imposant ijzeren toegangshek ten oosten van de kerk.


ID: 33391 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Medardusparochie

Eekloseweg 6A (Aalter)
Alleenstaand huis, oorspronkelijk in grote tuin palend aan het kerkhof. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak gebouwd in 1784 door de abdij van Drongen.