Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6294 resultaten


ID: 77831 | Bouwkundig element

Plantsoen met kapelletje ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux

Spoorwegstraat (Brugge)
Veldstenen luifel herbergt een witstenen Mariabeeld en het opschrift. Beeld vervaardigd in het atelier van beeldhouwer G. Dupon (Roeselare).


ID: 77832 | Bouwkundig element

Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende

Spoorwegstraat 14, 14A (Brugge)
Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, Campus Sint-Michiels (nummer 12) en Bakkerij-, Slagerij- en Hotelschool "Ter Groene Poorte" (nummer 14). Complex van verschillende losstaande gebouwen op de site van het 19de-eeuwse "Bisschopskasteel".


ID: 77840 | Bouwkundig element

Kasteelsite Leyssele

Spoorwegstraat 250 (Brugge)
Voormalige locatie van kasteel Leyssele. Op het einde van de 19de eeuw verbouwd in neo-renaissancestijl. In 1939, opening van een kleuterklas in de oranjerie. In 1954-1955, bouw van een modern schoolgebouw los van het kasteel. In 1962-1963, start met lagere school. Eentonig bakstenen gebouw uit de jaren 1960 met aan het uiteinde een vrij origineel uitgewerkte kapel met betonnen skelet, deels met glas in lood. Aanpalend park is een restant van het voormalige kasteelbos met vijver.


ID: 79962 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor Saint-George's Day

St George's day-wandeling (Brugge)
Groot gedenkteken op een plint als het ware opgevat als drieluik en uitgevoerd in beton waartegen meerdere gedenktekens zijn bevestigd. Onthuld op 24 april 1984 in aanwezigheid van de ambassadeur van Groot-Brittannië.


ID: 79963 | Bouwkundig element

Gedenkstenen van monument De Roggevlerke

St George's day-wandeling (Brugge)
Gedenkstenen, onderdeel van het voormalige monument "De Roggevlerke" van Paul Goethals dat in 1957 naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de haven, geplaatst werd op het toenmalige Posterijenplein (aan het begin van de huidige Baron de Maerelaan). Het illustreert de harde geschiedenis van de haven. Naar aanleiding van de uitbreidingswerken van de Voorhaven circa 1970, na enkele omzwervingen, deels verplaatst naar huidige locatie.


ID: 79982 | Bouwkundig element

Herdersbrug

Stationsweg (Brugge)
De oorspronkelijke brug was een ontwerp van Charles Piens, ingenieur bij de dienst Bruggen en Wegen. De constructie was in staal uitgevoerd en het loopvlak kreeg een afwerking met planken. De brug bestond uit twee delen: de eigenlijke draaibrug, waarbij de spil op een bakstenen pijler rustte en een vaste brug die op een tweede pijler rustte.


ID: 79714 | Bouwkundig element

Hoeve de Kleine Wildernis

Stationsweg 24 (Brugge)
Gebouwenconfiguratie, bestaande uit een boerenhuis en schuur, weergegeven op een kaart van 1785. Uitbreiden van boerenhuis met schuurvleugel en afbraak van de bestaande schuur, reeds weergegeven op een kaart van 1785.


ID: 79718 | Bouwkundig element

Hoeve Grote Wildernisse

Stationsweg 35 (Brugge)
Lage verankerde bakstenen bestanddelen, witbeschilderd boven een gepekte plint. Pannen zadeldaken.


ID: 79719 | Bouwkundig element

Hoeve De Roskam

Stationsweg 37 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Hoofdgebouw van het langgeveltype. Boerenhuis van twee traveeën + twee opkamertraveeën onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van een klimmende dakkapel. Volgens jaarsteen op zolder oude kern uit "1513". Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint. Gevels opengewerkt met rechthoekige muuropeningen.


ID: 82164 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Steenhouwersdijk 5 (Brugge)
Onderkelderd diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit het vierde kwart van de 17de eeuw - eerste kwart van de 18de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1966-1975 naar ontwerp van architect L. Dugardyn (Brugge) voornamelijk met betrekking tot gevel onder meer vernieuwen van ramen, hermetsen van de getrapte top en vervangen van twee kelderluiken door garagepoort. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1986 naar ontwerp van architect A. Degeyter (Brugge).