Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 307511 | Bouwkundig element

Architectenwoning Boutchon

Rooigemlaan 578 (Gent)
Architectenwoning van Prosper Boutchon, gerealiseerd naar een ontwerp van 1973. De rijwoning omvat een volume van drie bouwlagen onder een plat dak, achteraan verhoogd met een dakverdieping onder een zadeldak. De dynamische gevelopbouw en volumewerking aan de straatzijde is, samen met de materiaalkeuzes, representatief voor het brutalisme.


ID: 301108 | Bouwkundig element

Architectenwoning Eddy De Rocker

Schooldreef 22 (Gent)
Eddy De Rocker ontwerpt in 1977 zijn eigen woning met architectenpraktijk in een laat modernistische stijl, met uitgesproken brutalistische inslag. Splitlevelwoning met drie bouwlagen aan de straatzijde onder zadeldak. De gevel is opgebouwd uit verspringende gevelvlakken, uitgevoerd in ruw zichtbeton met de structuur van de houtbekisting in combinatie met glas en houten en metalen schrijnwerk en een muur in veldovensteen.


ID: 217107 | Bouwkundig element

Woning Van Massenhove

Sierheesterlaan 14 (Gent)
Vrijstaande woning van twee bouwlagen, in 1969 ontworpen door het Gentse architectenbureau BARO. De villa werd ontworpen in opdracht van Fernand Van Massenhove en is gelegen vlakbij het Roelandpark, een boszone die aansluit bij het park van het kasteel Van Tieghem de ten Berghe.


ID: 301751 | Bouwkundig element

Villa David-Coene

Sierheesterlaan 20 (Gent)
Architect Van Mossevelde ontwierp in 1975 de woning voor de familie David – Coene in een innoverende laatmodernistische stijl met brutalistische elementen. De villa werd opgetrokken in zandkleurige Scheldesteen in halfsteens verband onder plat dak. Kenmerkend is het verzorgde parement in metselwerk met afwisseling van rechte en afgeronde hoeken, en het erg monolithische en gesloten karakter van het volume aan de straatzijde.


ID: 301752 | Bouwkundig element

Villa ontworpen door D. Craet

Sierheesterlaan 26 (Gent)
Moderne woning ontworpen door de Gentse architect Daniël Craet, volgens een bouwaanvraag van 1970 in opdracht van Gustave De Clercq. Het ontwerp kwam tot stand met medewerking van Gerda Verheeke, stagiaire in het bureau van Craet.


ID: 307177 | Bouwkundig element

Josi-kantoorgebouw

Sint-Annaplein 17 (Gent)
In 1959 liet de Brusselse verzekeraar Jean-Marie Josi op de hoek van het Sint-Annaplein en de Keizer Karelstraat een nieuw kantoorgebouw met appartementen optrekken naar ontwerp van de Brusselse architect Alfons Vanden Berghe.


ID: 300771 | Bouwkundig element

Telefooncentrale

Sint-Baafskouterstraat 68 (Gent)
Begin jaren vijftig liet de Regie van Telegraaf en Telefoon een automatische telefooncentrale bouwen in de Sint-Baafskouterstraat naar ontwerp van ingenieur-architect E. Ceuppens.


ID: 216340 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bernadette

Sint-Bernadettestraat 247 (Gent)
Parochiekerk in modernistische stijl, gerealiseerd in 1967-1968 naar ontwerp van architecten Leo Lefebure en André Platel, onder leiding van bouwonderneming Charles en Julien Van Caneghem. De kerk vormt een samenstel van blokvormige volumes onder platte daken. Deels vrijstaande toren met een uitkragende bekroning. Verder nog arduinen kruis met Christusfiguur in kunststeen en arduinen monument met een sculptuur in witsteen van de Heilige Bernadette.


ID: 21113 | Bouwkundig element

Klooster van de arme klaren-coletinnen

Sint-Elisabethplein 13 (Gent)
Oorspronkelijk klooster gesticht in de Goudstraat in 1442. De huidige kloostergebouwen dateren van 1834. Het kloosterpand omvat twee gelijklopende vleugels verbonden door een haakse kapelvleugel en een recente bouw. Bakstenen straatgevel van tien traveeën met twee bouwlagen onder zadeldak, vermoedelijk daterend uit derde kwart 19de eeuw wat de vier rechtertraveeën betreft, de zes linkertraveeën werden slechts in 1922 in dezelfde stijl voor de kapelvleugel gebouwd.


ID: 26409 | Bouwkundig element

Sint-Gerulfuskapel

Sint-Gerolfstraat (Gent)
Bedevaartkapel van Sint-Gerulfus, aangeroepen tegen koorts, omringd door vier lindeboompjes en gebouwd naar ontwerp van Valentin Vaerwyck ongeveer op de plaats van een kleiner bakstenen kapelletje uit het begin van de 19de eeuw.; ingewijd op 26 september 1948.