Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 215913 | Bouwkundig element

Generalaat van de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Sint-Jozefstraat 1, 1A (Gent)
Generalaat, kadastraal geregistreerd in 1936, ontworpen in art deco in opdracht van de Vereniging van de Congregatie der Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Het pand werd volgens het kadaster in 1964 uitgebreid met een achterliggende vleugel. Gelegen in de site van het Glorieux-instituut.


ID: 307559 | Bouwkundig element

Woning Damman

Sint-Kwintensberg 20-22 (Gent)
Rijwoning in brutalistische stijl van 1973 ontworpen door architecten Johan Raman en Fritz Schaffrath voor de heer en mevrouw Damman. De voorgevel met parement in zichtbeton is bijzonder sculpturaal opgevat en wordt verlevendigd door onregelmatig geplaatste erkers, vensternissen en balkons met metalen buisleuningen.


ID: 307174 | Bouwkundig element

Poelier Diegenant

Sint-Lievenspoortstraat 228 (Gent)
In 1954 ontwierp de Gentse architect Hector Van Laere een nieuw handelspand met woning voor poelier Diegenant die al sinds 1878 op die plaats gevestigd was. Dit gebouw bleef tot op heden bewaard, inclusief het traditioneel getinte winkelinterieur.


ID: 307145 | Bouwkundig element

Telefooncentrale Regie van Telegraaf en Telefoon

Sint-Niklaasstraat 27, 27A (Gent)
In de tweede helft van de jaren vijftig trok de Regie van Telegraaf en Telefoon in het historisch stadscentrum van Gent een nieuwe telefooncentrale op naar ontwerp van ingenieur-architect Jules Trenteseau, ter vervanging van het tijdens de Tweede Wereldoorlog vernielde exemplaar van architect Alfons Van Houcke uit 1901.


ID: 21153 | Bouwkundig element

Rijksuniversitaire gebouwen, rectoraat, beheer en technische dienst

Sint-Pietersnieuwstraat 25-27 (Gent)
Op dit perceel was een katoenfabriek gevestigd waarvan de gebouwen na de Tweede Wereldoorlog herbestemd werden als kantoren, eerst voor de Union Cotonnière, nadien als rectoraat voor de universiteit. Achteraan het perceel, aan de Schelde, werd in 1977 het nieuw rectoraat gerealiseerd, een hoogbouw naar ontwerp van architectenkoppel Jean Zerck en Claire Mulder.


ID: 21159 | Bouwkundig element

Burgerhuis en studentenrestaurant De Brug

Sint-Pietersnieuwstraat 45 (Gent)
Neoclassicistische lijstgevel met enkelhuisopstand, van vier traveeën en drie bouwlagen, met tentdak, volgens archiefstukken van 1862. Erachter gelegen studentenrestaurant zogenaamd De Brug van 1956-1960, naar ontwerp van architect G. De Leye.


ID: 301776 | Bouwkundig element

Woning Timmerman

Slingerstraat 7 (Gent)
Bescheiden villa, nog aanknopend bij het brutalisme, volgens goedgekeurde bouwaanvraag van 19 mei 1980 ontworpen door Herbert Langaskens van het architectenbureau Langaskens en Billiet, voor de heer en mevrouw Timmerman-Driessen. Het pand bestaat uit een reeks afzonderlijke volumes onder een combinatie van platte en schuine daken met verzorgd parement uit betonsteen.


ID: 88929 | Bouwkundig element

Vrije Kleuter- en Basisschool Sint-Paulus

Smidsestraat 76 (Gent)
Het in 1910 door de broeders van Liefde opgerichte Sint-Paulusinstituut bestaat uit een neotraditionele straatvleugel, midden jaren 1980 op postmoderne wijze verbouwd en uitgebreid naar ontwerp van de architecten Albert en Eric Lefebure.


ID: 300730 | Bouwkundig element

Architectenwoning van Gaston Rombaut

Soenenspark 28 (Gent)
Architectenwoning ontworpen volgens een bouwaanvraag van 1959 door architect Gaston Rombaut, die het pand tot aan zijn dood bewoonde. Interessante villa onder licht hellende, platte daken, bestaande uit drie vleugels van één en twee bouwlagen, volgens een U-vormige plattegrond geopend naar de tuin.


ID: 215013 | Bouwkundig element

Flatgebouw Residentie Owe

Sportstraat 320-342 (Gent)
Flatgebouw, gesigneerd en gedateerd: J.M. Joris. Architecte 1947 op de pui, naar een ontwerp van 1946, volgens oorspronkelijk bouwplan vier bouwlagen boven souterrain, toevoeging van bovenste bouwlaag en dakverdieping aan het in opbouw zijnde appartementsgebouw in 1947.