Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 56416 | Bouwkundig element

Watertoren

Populierendreef (Oostende)
De nieuwe watertoren in het Maria-Hendrikapark wordt opgetrokken in 1959 naar ontwerp van ir. F.G. Riessauw, professor aan de Universiteit van Gent, en uitgevoerd door aannemer N.V. Vanonkelen uit Tienen. Betonnen constructie met parement in gele baksteen. Watertoren van het type zuilvorm zonder uitwendig onderscheid tussen voet en kuip (type B/B1).


ID: 56483 | Bouwkundig element

Modernistisch burgerhuis

Prins Boudewijnstraat 5 (Oostende)
Modernistische woning uit jaren 1940. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen en terugwijkende dakverdieping onder plat dak. Begane grond met zwartgeglazuurde tegels waarboven overkragend, witbeschilderd en gecementeerd gevelparement.


ID: 56754 | Bouwkundig element

Handels- en appartementencomplex

Roemeniëstraat 4 (Oostende)
Handels- en appartementencomplex van 1993 naar ontwerp van P. Debruycker (Oostende). Hedendaagse vormgeving: betonskelet met cederhout voor bekleding van tweede en derde bouwlaag, plat dak met terras.


ID: 56759 | Bouwkundig element

Dokterswoning

Roerdompstraat 57 (Oostende)
Woning en dokterspraktijk op driehoekig perceel in nieuwbouwverkaveling naar ontwerp van architect Stéphane Beel (Brugge) van 1993, afgewerkt in 1996. Kenmerkende minimalistische vormgeving, zowel exterieur als interieur. Opgebouwd uit laag U-vormig volume waarin centraal in voorgevel dieperliggende inkompartij, aan zuidkant open leefruimtes, noordkant open keuken en eetkamer en achterin met aparte ingang praktijkruimte.


ID: 56524 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw Residentie Rogier Palace

Rogierlaan 42-46 (Oostende)
handels- en appartementsgebouw, type residentie, met inslag van de "Beaux-Arts"-stijl", naar ontwerp van architect Jean Gobin (Oostende) van circa 1927. Eén van de eerste hoogbouwen met appartementen te Oostende. In 1987 verbouwing van gelijkvloerse verdieping tot winkelruimte door de tijdelijke associatie Studio Antonio Citterio (Milaan) en Werner De Bondt (Antwerpen). Vrij monumentaal pand afwijkend van de doorsnee-architectuur in de straat. Gevelopstand van vier traveeën, vier bouwlagen, entresol en een attiekverdieping; parement van simili.


ID: 56657 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning

Sint-Amandsberglaan 64 (Oostende)
Halfvrijstaande tweegezinswoning, ontstaan uit samenvoeging in 1971 van twee huizen uit de jaren 1930.


ID: 56695 | Bouwkundig element

Bankgebouw

Sint-Antoniusplein 2 (Oostende)
Bankgebouw naar ontwerp van architect Stéphane Beel (Kortrijk) van 1989. Originele en functionele invulling van driehoekig hoekperceel. Opbouw en indeling bepaald door twee loodrecht op en los van elkaar opgestelde langwerpige balkvolumes respectievelijk op de begane grond en bovenverdieping.


ID: 56577 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Sint-Franciscusstraat 30-32 (Oostende)
Art-decogetint burgerhuis uit jaren 1930, gesigneerd door architect A. Devreese. Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen op souterrain onder zadeldak. Links woonhuis uit jaren 1980, in plint gesigneerd "M. Molleman architect" als eigentijdse interpretatie van en goed aansluitend bij art-deco-inslag van het burgerhuis.


ID: 56583 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken voor militaire en burgerlijke slachtoffers

Sint-Petrus- en -Paulusplein (Oostende)
Oorlogsgedenkteken voor de Oostendse militairen, gesneuveld op het ereveld, voor de geallieerde soldaten, gesneuveld en begraven in Oostende en voor de burgerlijke slachtoffers uit Oostende. Het gedenkteken werd in oorsprong gerealiseerd door beeldhouwer Pieter Braecke en architect Victor Creten.


ID: 56588 | Bouwkundig element

Handels- en appartementsgebouw

Sint-Petrus- en -Paulusplein 10 (Oostende)
Handels- en appartementsgebouw van 1947 naar ontwerp van architect A. Fobert (Oostende) op plaats van voormalig hotel "WINDSOR CASTLE", zie opschrift boven huidige deur; drie traveeën, vijf bouwlagen en entresol onder plat dak, op bouwaanvraag voorzien van één bouwlaag meer.