Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 56778 | Bouwkundig element

Vakantiecentrum De Kinkhoorn

Zeedijk 330 (Oostende)
Vakantiecentrum van de christelijke V.Z.W.D. "Vooruitzicht en Voorzorg" (Brussel), gebouwd in 1958 naar ontwerp van architect Van Acker (Gent). Ingeplant op toenmalig vrij kavel tussen de Leuven- en Dorpstraat.


ID: 72921 | Bouwkundig element

Nationaal Monument voor de Zeelieden

Zeeheldenplein (Oostende)
Nationaal Monument voor de Zeelieden naar ontwerp van Willy Kreitz (Antwerpen), opgericht in 1953-1954 op dezelfde plaats van de oude vuurtoren.


ID: 36630 | Bouwkundig element

Kapel Moeder van Altijddurende Bijstand

Geraardsbergse steenweg (Oosterzele)
Traditionele bak- en natuurstenen kapel van 1954, volgens plintsteen met opschrift door architect Albert De Smet.


ID: 36715 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Meerlaanstraat 18 (Oosterzele)
Voormalige hoeve van het semigesloten type, met ijzeren toegangshek aan de straat.


ID: 36657 | Bouwkundig element

Sokkelkapel

Meerstraat (Oosterzele)
Vroegere wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, in 1985 vervangen door een hedendaagse sokkelkapel met wit natuurstenen beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind in een modern glazen schrijn en opgericht op de met baksteen geplaveide plek van de vroegere wegkapel waarvan de vroegere omtrek door middel van gemetste bloembakken en een lage bakstenen afsluiting wordt aangegeven.


ID: 36721 | Bouwkundig element

Molenaarswoning met watermolen

Muldershof 2 (Oosterzele)
Molenhuis met watermolen aan de Molenbeek, reeds vermeld in 1446. Molenhuis, na het stilleggen van het rad in 1953, in 1954 aangepast tot woonhuis; één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak. Van de vroegere korenwatermolen bleef enkel het plaatijzeren waterwiel met houten maalgoot bewaard tegen de achtergevel van het molenhuis en de trapsgewijze afgebouwde strekdam.


ID: 36764 | Bouwkundig element

Jongensschool, later gemeentehuis

Rooberg 34 (Oosterzele)
Voormalige, landelijke gemeentelijke jongensschool, in 1955 omgevormd tot gemeentehuis. Aanvankelijk één bouwlaag en vijf traveeën, onder zadeldak, daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 36833 | Bouwkundig element

Walhoeve en wegkapel

Schaperstraat 10 (Oosterzele)
Oorspronkelijk een hoeve met losse bestanddelen, door uitbreiding van de bedrijfsgebouwen in de loop van de 19de eeuw geëvolueerd tot een hoeve van het gesloten type, deels omsloten door walgracht. Weg naar de overbouwde erftoegang aan de straat gemarkeerd door twee grote populieren en een eenvoudige bakstenen wegkapel, uit midden 20ste eeuw. Boerenwoning van één bouwlaag en zes traveeën onder zadeldak, gedateerd 1776.


ID: 36842 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Scheldewindeke

Stationsstraat 13 (Oosterzele)
Gemeentehuis, gebouwd in 1936 naar ontwerp van architecten E. De Landsheer en A. De Buck. Bak- en natuurstenen gebouw, stilistisch en typologisch aansluitend bij de gemeentehuizen in neotraditionele stijl uit eind 19de eeuw. Rechts achter, in 1981-82 aangebouwde moderne bibliotheek naar ontwerp van architect P. Fovel.


ID: 87823 | Bouwkundig element

Kunstwerk Untitled

Albrecht Rodenbachstraat (Oostkamp)
Kunstwerk, vervaardigd door beeldhouwer Jef Snauwaert en ingehuldigd op 4 oktober 1998.