Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 89205 | Bouwkundig element

Land- en tuinbouwschool

Bruggestraat 190 (Beernem)
Site bestaande uit twee schoolgebouwen opgetrokken begin jaren 1980 en bijhorende ruim serrecomplex en proeftuinen. Betonskeletbouw met ruime glaspartijen onder zinken dak.


ID: 89206 | Bouwkundig element

Maalderij Van Hyfte

Bruinbergstraat 1 (Beernem)
Woonhuis en bedrijfsgebouwen van een voormalige maalderij. Van begin 19de eeuw tot 1960 binnen de familie Vanpoucke gebleven. Gebouwen gegroepeerd rondom een gekasseide binnenkoer en ingeplant op een groot perceel begrensd door de Tinhoutstraat.


ID: 89209 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Bruinbergstraat 11 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning van vier traveeën, waarvan één opkamertravee, en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Bijhorende nutsgebouwen ingeplant op een perceel omhaagd met een meidoornhaag. Vooraan is een nieuwe woning gebouwd.


ID: 88990 | Bouwkundig element

Gemeentelijke bibliotheek

C. Marichalstraat 1 (Beernem)
Gemeentelijke bibliotheek gebouwd in 1986 naar ontwerp van architect Raoul Musschoot. Op het gazon ervoor een sculptuur van de hand van de Beernemse Liesbeth Vandeweghe, ingehuldigd in 1992.


ID: 89211 | Bouwkundig element

Dankkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Banneux

Danegemstraat (Beernem)
Dankkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Banneux, gebouwd in 1964. Grotkapel in rood baksteenmetselwerk bekleed met veldsteen onder groen geschilderd houten zadeldak. Vier treden leidend naar sober, wit Mariabeeld.


ID: 89214 | Bouwkundig element

Danegemkapel

Danegemstraat (Beernem)
Kapel toegewijd aan Maria. Huidige kapel gebouwd in 1980 vervangt een oudere kapel van 1878. Heden kapel met rechthoekige plattegrond gelegen op een rechthoekig perceel afgezoomd met een laag bakstenen muurtje onder ezelsrug.


ID: 89212 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Danegemstraat 17A (Beernem)
Voormalige hoeve, op een kaart van 1809 en op het primitief kadasterplan van 1830 weergegeven als een woning met geïntegreerde stal, twee landgebouwen loodrecht op de straat gebouwd en een vrijstaand bakhuis.


ID: 88993 | Bouwkundig element

Keersluis

Den Overzet (Beernem)
Keersluis naar ontwerp van architect Hans Vandeweghe. Verbredingswerken aan het kanaal Gent - Brugge begin de jaren 1980 zorgden voor een reëel gevaar van overstroming daarom werd in 1995 overgegaan tot de bouw van de keersluis.


ID: 88994 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Den Overzet 5 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een deels geasfalteerd en met gras begroeid erf. De erftoegang bestaat uit twee bakstenen pijlers en smeedijzeren hekken. Links van de erfpijler een notelaar. De site staat reeds weergegeven op de kaart van Ferraris van 1770-1778. Boerenwoning bestaande uit een samenstel van twee woningen gebouwd volgens spiegelbeeldschema en een geïntegreerde stal. Een imposante langsschuur van verankerde baksteen onder pannen zadeldak met centrale doorrit.


ID: 89215 | Bouwkundig element

Kapel De vlucht naar Egypte

Egyptestraat (Beernem)
Devotiekapel ter ere van Maria gebouwd in 1989. Toegankelijke kapel in baksteenmetselwerk onder zadeldak bedekt met rode dakpannen. Voorgevel met segmentboogvormige deuropening bekroond door ingewerkte tegel met bouwdatum en tafereel voorstellend de Vlucht naar Egypte.