Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4064 resultaten


ID: 88371 | Bouwkundig element

Vrij zwaar verbouwde hoeve "'t Rooiveld"

Rooiveldstraat 70-72 (Oostkamp)
Rooiveldstraat nrs. 70-72. Vrij zwaar verbouwde hoeve " <italic>'t Rooiveld</italic>", teruggaand tot de 18de eeuw. Hoeve met losse bestanddelen gelegen op het einde van een doodlopende, zuidelijke zijarm van de Rooiveldstraat, vlakbij de Akkerstraat; de zijarm is in de tweede helft van de 19de eeuw verbonden met de huidige Waterhoenstraat. De lange zijarm is deels aangelegd als toegansgdr


ID: 88249 | Bouwkundig element

Café Stad Torhout

Sijslostraat 115 (Oostkamp)
Volgens het kadaster bouw van een huis en plaats circa 1850. Een bewaarde bouwaanvraag van 1942 toont een doorgevoerd ontwerp voor vernieuwing door de Brugse architect J. Van der Schaeghe. Witgeschilderde baksteenbouw onder een schilddak met Vlaamse pannen.


ID: 88376 | Bouwkundig element

Hoeve

Sijslostraat 130 (Oostkamp)
Kleine, achterin gelegen hoeve met midden 19de-eeuws woonhuis en heden zwaar verbouwde bijgebouwen die in kern mogelijk nog opklimmen tot circa 1800. In 1837 wordt een eerste woonhuis gesloopt en het huidige woonhuis gebouwd.


ID: 88289 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Torendreef 7 (Oostkamp)
Langgestrekte hoeve, gebouwd in 184. Erf afgesloten door betonpaaltjes en een roodgeschilderde dubbel buisleuninghekken. Verankerde baksteenbouw afgedekt door een overkragend zadeldak. Woondeel van vier traveeën en het geïncorporeerde staldeel. Achteraan ligt een dwars nutsgebouw.


ID: 88294 | Bouwkundig element

Hoekpand

Torhoutsestraat 18 (Oostkamp)
Hoekpand samen met het later herbouwde nummer 20 gebouwd in 1836. Bepleisterd en witgeschilderd breedhuis van oorspronkelijk vier traveeën en twee bouwlagen. Oorspronkelijke 19de-eeuwse vensters op de bovenverdieping.


ID: 88327 | Bouwkundig element

Hoeve

Vrijlatenstraat 35 (Oostkamp)
In oorsprong begin 19de-eeuwse hoeve die in de jaren 1920 grondig is verbouwd. Erf, afgesloten door een roodgeschilderde dubbele buishekkenpoort tussen witgeschilderde, betonnen pijlers. Boerenhuis van drie traveeën met geïncorporeerde stal van vier traveeën. Uiterst links hangt tegen het staldeel een houten heiligenkastje. Schuur met hoge metalen schuifpoort en twee kleinere poorten onder metalen leggers onder een groengeschilderd houten laadluik.


ID: 88080 | Bouwkundig element

Hoeve Berckendycke

Waterstraat 36 (Oostkamp)
Langgestrekte hoeve met schuur en bakhuis, daterend van eind 18de of begin 19de eeuw. Witgeschilderd woongedeelte van zeven traveeën op een zwart gepekte plint. Stalgedeelte van vijf traveeën met gedichte openingen. Schuur met centrale doorrit evenwijdig met de weg.


ID: 88084 | Bouwkundig element

Hoeve De Coupure

Westdijk 18 (Oostkamp)
Kleine, 19de-eeuwse hoeve bestaande uit enkele losse bestanddelen op een met gras begroeid erf met kleine boomgaard. Bakstenen gebouwen onder pannen schild- en zadeldaken. De oorspronkelijke erftoegang ligt aan de kasteeldreef tussen vrij hoge bakstenen hekpijlers die een beukenhaag flankeren. Het classicistisch getinte boerenhuis is als enige gebouw gesitueerd aan de oostkant van het Zuidervaartje. Tot op heden behoort het hoevetje tot de eigendommen van de familie d'Ursel en het kasteel Gruuthuse.


ID: 87698 | Bouwkundig element

Aardemolenhof

Aardemolenstraat 8 (Oostrozebeke)
Achterin gelegen hoevetje. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier reeds een volume getekend. Volgens kadastergegevens wordt de bestaande bebouwing circa 1843 vervangen, zie huidig. Dubbelhuis in verankerde bruine baksteen boven een bepleisterde plint en onder pannen zadeldak. Getoogde muuropeningen onder strekken en met schrijnwerk uit het interbellum. Stoep met cementtegels. Voorliggende weide met fruitboom.


ID: 87667 | Bouwkundig element

Hoeve 't Wilgestuk

Hoogleenstraat 38 (Oostrozebeke)
Hoeve met datum "18 / 38" boven de deur van het woonhuis. De gebouwen staan gegroepeerd rond een deels begraasd, deels onverhard erf.