Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2066 resultaten


ID: 60493 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Allart

Moeskroensesteenweg 95 (Kortrijk)
Het kasteel Allart dateert uit het begin van de 19de eeuw en is gebouwd als buitenhuis in opdracht van de familie De Brabander-Cottignies. Omstreeks 1910 gebeurden aanpassingen aan het landhuis en werd het domein uitgebreid waarna Georges Allart het huidige park in landschappelijke stijl aanlegde. Het 19de-eeuwse landhuis op U-vormige plattegrond is een baksteenbouw bekleed met (simili-)natuursteen. Het vroeg 20ste-eeuwse park in landschappelijke stijl omvat onder meer vijvers, een cascadesysteem en een prieel en brug in boomstamimitatie.


ID: 60289 | Bouwkundig element

Goed ten Houte

Ten Houtedreef 31 (Kortrijk)
Historische hoeve "Goed ten Houte", gelegen ten zuidwesten van de Kortrijkbeek. Thans situeert de hoeve zich te midden van een verkaveling en doet dienst als feestzaal en taverne.


ID: 135094 | Landschappelijk geheel

Zoniënwoud N.O., Kapucijnenbos, Bos van Marnix en Arboretum van Tervuren

Kraainem (Kraainem), Overijse (Overijse), Duisburg, Tervuren (Tervuren)
Het Zoniënwoud, met een oppervlakte van circa 4400 hectare, is het grootste en best bewaarde relict van het historische Kolenwoud, dat stelselmatig kleiner werd. Een uitgebreid drevenpatroon doorsnijdt het bos. Het Zoniënwoud bestaat uit twee deelgebieden: het zuidwestelijk deel van het Zoniënwoud tussen Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode en het noordoostelijk deel in Tervuren en Kraainem, dat ook het Kapucijnenbos, het Bos van Marnix en het arboretum van Tervuren bevat.


ID: 39911 | Bouwkundig element

Villa kolonel Serckx

Berkenlaan 37 (Kraainem)
Art deco villa in pakketbootstijl, ontworpen in 1938 door architect Willy Minnigh. Er is een omringende, omheinde tuin.


ID: 212395 | Bouwkundig element

Twee villa's

Blauwe Bosbessenlaan 18, 18A (Kraainem)
Modernistische woning ontworpen door architect Roger Homez voor zijn ouders, samen met zijn eigen woning gelegen in een gemeenschappelijke tuin. De woningen zijn opgetrokken in eenzelfde stijl en dateren uit de jaren 1950.


ID: 201385 | Bouwkundig element

Klooster van de Visitatie

Hebronlaan 1-5 (Kraainem), Hebronlaan 33 (Zaventem)
Het klooster van de visitandinessen werd gebouwd in 1928-1930 door architect Paul Bellot in een opmerkelijke baksteenstijl; het klooster ligt op grondgebied Kraainem en Zaventem.


ID: 209212 | Bouwkundig element

Karakteristieke villa uit begin 20ste eeuw

Middenlaan 2 (Kraainem)
Karakteristieke villa met cottage- en eclectische elementen, uit het begin van de 20ste eeuw, kadastraal geregistreerd in 1911, vergroting naar achter in 1931.


ID: 201365 | Bouwkundig element

Kerk van de Saint-Anthony's Parish

Oudstrijderslaan (Kraainem)
Kapel naar ontwerp van Yvan Blomme en José Vandevoorde, gebouwd als tentoonstellingsruimte op de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel. Na de Expo werd de kapel, inclusief kunstwerken, heropgebouwd als kloosterkapel.


ID: 302062 | Bouwkundig element

Standbeeld Joséphine-Charlotte met plantsoen

Vinkenlaan (Kraainem)
De Prinses Josephine-Charlottewijk werd aangelegd in de jaren 1950. In het centrum van de wijk werd een plantsoentje aangelegd met daarin een buste van de prinses door Raymond Van Ormelingen.


ID: 131601 | Landschappelijk element

Lindendreef bij Kasteel van Wissekerke

Bazel (Kruibeke)
De circa 600 meter lange kasteeldreef bij het Kasteel van Wissekerke te Bazel is een noord-zuid georiënteerde dreef die hoofdzakelijk uit lindes bestaat en de Lange Gaanweg verbindt met de Kemphoekstraat.