Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2040 resultaten


ID: 120895 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Provinciaal Domein Bokrijk

Bokrijklaan 2-10 (Genk)
Domein van circa 540 ha, ten zuidwesten van het centrum van Genk, op de grens met Hasselt. Middeleeuwse benaming Buksenrake of Buscurake.


ID: 200588 | Bouwkundig element

Parochiekerk Christus-Koning

Duinenlaan 2 (Genk)
Kruiskerk van gele baksteen met verwerking van arduin, in 1935-1936 door architect Voutquenne gebouwd.


ID: 302717 | Landschappelijk element

Vallei van de Dorpsbeek

Europalaan, Hoogzij, Waterstraat (Genk)
De vallei van de Dorpsbeek vormt een vrijwel gaaf bewaard, permanent nat Kempens beekdal met een op sommige plaatsen tot 2 meter dikke veenlaag en kwelwater afkomstig van de hoger gelegen zandige infiltratiegebieden.


ID: 200589 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Albertus

Kerkplein (Genk)
Zwaar en vrij somber, doch imposant bakstenen gebouw, opgetrokken in 1939 naar ontwerp van architect H. Lacoste. Zaalkerk van zes traveeën, halfronde absis en massieve, vierkante westelijke toren.


ID: 201207 | Bouwkundig element

Steenkoolmijn van Zwartberg: Directeurswoning

Marcel Habetslaan 58 (Genk)
De directeurswoning is gelegen in een door een hoge haag omzoomd park; monumentaal gebouw van twee bouwlagen onder schilddak in neotraditionele-stijl, van 1910 en 1920.


ID: 21619 | Bouwkundig element

Watermolen Slagmolen

Slagmolenweg 76 (Genk)
Op deze plaats werd circa 1523 door Hasseltse wevers voor het eerst een volmolen gebouwd, omstreeks 1612 herbouwd tot oliemolen.


ID: 18821 | Bouwkundig element

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten

Academiestraat (Gent)
In 1748-1751 werd de Academie gesticht, die zich aan het begin van de 19de eeuw vestigde in de gebouwen van het voormalige augustijnenklooster. Voorhofgevel van de westvleugel van 1737-1738: bepleisterde en beschilderde lijstgevel met zeven traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, uitgevoerd in een sobere Lodewijk XIV-stijl. Het complex werd in 1827 uitgebreid met de noordvleugel naar ontwerp van Louis Roelandt en in 1870-71 met een oostvleugel, beide in neoclassicistische stijl.


ID: 301433 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Miljoenenkwartier

Achilles Musschestraat, Congreslaan, Diksmuidestraat, Fleurusstraat, Jemappesstraat, Kortrijksesteenweg, Krijgslaan, Onafhankelijkheidslaan, Paul de Smet de Naeyerplein, Sint-Pietersaalststraat, Vaderlandstraat, Vrijheidslaan, Woeringenstraat (Gent)
Het Miljoenenkwartier is een residentiële wijk die tijdens het interbellum werd ontwikkeld op de gronden van de Wereldtentoonstelling van 1913. Vooral de gegoede burgerij bouwde hier en de wijk werd een staalkaart van de toen gangbare bouwstijlen.


ID: 301341 | Bouwkundig element

Dorpskom Sint-Denijs-Westrem

Adelaarsstraat, Gemeenteplein, Kleine Gentstraat, Krijzeltand, Loofblommestraat, Oudeheerweg, Sint-Dionysiusstraat (Gent)
De aanleg van de dorpskom van Sint-Denijs-Westrem gebeurde aan het einde van de 19de eeuw in een uniforme traditionele stijl.


ID: 26207 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Jan Baptistparochie met tuin

Afsneedorp 9 (Gent)
Alleenstaand dubbelhuis van zes traveeën met twee bouwlagen en zadeldak en ommuurde tuin. Huidig gebouw met oude kern vermoedelijk aangepast en uitgebreid circa 1769 in opdracht van de Sint-Pietersabdij onder leiding van J. Van Duerne, bouwmeester. Verankerde bakstenen voorgevel met classicistische inslag, horizontaal gemarkeerd door geschilderde banden.