Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

103 resultaten


ID: 304910 | Bouwkundig element

Gekoppelde eclectische burgerhuizen

Du Chastellei 30-32 (Antwerpen)
Gekoppelde half vrijstaande villa’s in een pittoreske eclectische stijl, omstreeks 1910 voor verkoop opgetrokken in opdracht van het echtpaar Alberic Du Chastel de la Howarderie en Maria Catharina Elisabeth de Vinck de Wezel, dochter van baron de Vinck en eigenaars van de gronden waardoor de Du Chastellei en de aanpalende straten getrokken werden. Een oprichtingsplan is niet teruggevonden, waardoor de ontwerper van de villa’s niet gekend is.


ID: 304904 | Bouwkundig element

Burgerhuis Sneeuwklokje

Du Chastellei 33 (Antwerpen)
Burgerhuis Sneeuwklokje (zie gevelsteen) in art-decostijl met elementen uit de cottagestijl, opgetrokken voor Lena Demets die woonde aan de Terlindenhofstraat 150 in Merksem. Het in 1932 goedgekeurde ontwerpplan is ondertekend door bouwkundige L. Verbaendert.


ID: 304909 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Du Chastellei 34 (Antwerpen)
Half vrijstaand burgerhuis in een pittoreske eclectische stijl, volgens de kadastrale bronnen omstreeks 1914 gebouwd in opdracht van aannemer Jan Baptist (Constant) Van Dooren. Aangenomen kan worden dat hij minstens instond voor de uitvoering.


ID: 304911 | Bouwkundig element

Gekoppelde eclectische burgerhuizen

Du Chastellei 36-38 (Antwerpen)
Gekoppelde en gespiegelde eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen in een eclectische stijl met neotraditionele inslag, volgens de kadastrale bronnen omstreeks 1914 gebouwd in opdracht van twee verschillende in Merksem gevestigde aannemers. Samen met de nummers 30 tot 34 en 40 tot 44 vormen de gekoppelde en half vrijstaande woonhuizen de oudste, vooroorlogse kern van de Du Chastellei, waarmee ze een opvallend en verzorgd ensemble vormen.


ID: 304912 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in cottagestijl

Du Chastellei 40-44 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van drie gekoppelde villa’s in een pittoreske eclectische cottagestijl, omstreeks 1914 opgetrokken in opdracht van aannemer Louis De Schutter-Daniels, bedoeld voor verkoop. Hij stond met zekerheid in voor de uitvoering, en realiseerde ook de woning op nummer 38, een woning die deel uitmaakt van de links aansluitende huizengroep.


ID: 304905 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art deco

Du Chastellei 51 (Antwerpen)
Ruim burgerhuis met bureel, in een stijl die de art deco verzoent met een baksteenmodernisme, naar een ontwerp uit 1935 van René Nuyens voor opdrachtgever Jan Pauwels, toen wonende op de Molenlei 52 in Merksem.


ID: 304913 | Bouwkundig element

Burgerhuizen Rozenhof en Morgenstond

Du Chastellei 53-55 (Antwerpen)
Gekoppelde half vrijstaande burgerhuizen Rozenhof en Morgenstond in een pittoreske eclectische stijl, omstreeks 1921-1922 voor verkoop opgetrokken in opdracht van het echtpaar Alberic Du Chastel de la Howarderie en Maria Catharina Elisabeth de Vinck de Wezel. De villa’s tonen een sterke verwantschap met de nummers 30-32 die het echtpaar als eerste woonhuizen in de straat liet optrekken. Een oprichtingsplan is niet teruggevonden, waardoor de ontwerper van de villa’s niet gekend is.


ID: 304907 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art deco

Du Chastellei 59 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl, in 1935 gebouwd in opdracht van bediende Jozef Leonard Miel-Lause die zelf aan de Antwerpse Meir gevestigd was, en het goed hetzelfde jaar van de hand deed. Het oorspronkelijke bouwdossier is niet bewaard, waardoor de ontwerper niet gekend is.


ID: 304908 | Bouwkundig element

Modernistisch appartementsgebouw

Du Chastellei 67 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw met groene cimornéstroken, in 1935 gebouwd in opdracht van beenhouwer Petrus Marinus Adrianus Huybrechts, die zelf in Antwerpen gevestigd was. Het oorspronkelijke bouwdossier is niet bewaard, waardoor de ontwerper niet gekend is.


ID: 304902 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art deco

Du Chastellei 7 (Antwerpen)
Burgerhuis Albertina in art-decostijl, omstreeks 1934 opgetrokken in opdracht van de in de Antwerpse Schuttershofstraat gevestigde bureelbediend’ Augusta Theresia Francien Nagels, voor verkoop aan de handelaar Cornelius Van Offel–Strijbol. Het oorspronkelijke bouwplan is niet bewaard, waardoor de ontwerper niet gekend is.