Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

111 resultaten


ID: 307225 | Bouwkundig element

Burgerhuis naar ontwerp van H. Vaerwyck-Suys

Aannemersstraat 64 (Gent)
Dit burgerhuis met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel in een art-nouveaugetinte stijl werd in 1909 ontworpen door architect Henri Vaerwyck-Suys. De opdrachtgever was Leo Droesbeke. De rijwoning telt twee traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain en onder een pannen zadeldak.


ID: 307224 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Aannemersstraat 66 (Gent)
Dit burgerhuis dat zowel kenmerken uit het neoclassicisme, als de art nouveau vertoont, werd in 1909 ontworpen door architect Raymond Goetgeluck. De opdrachtgever was de handelsvertegenwoordiger Joseph Goetgeluck. De rijwoning telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain en onder een pannen zadeldak.


ID: 307222 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Aannemersstraat 70 (Gent)
Dit burgerhuis met een lijstgevel in een neoclassicistische stijl met kenmerken uit de art nouveau werd in 1909 ontworpen door de Gentse architect Achille Maenhout. De opdrachtgever was Clement Drubbel. De rijwoning telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een asymmetrisch pannen zadeldak.


ID: 307221 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Aannemersstraat 72 (Gent)
Dit burgerhuis in art-nouveaustijl werd in 1909 ontworpen door bouwkundige Eduard Rigelle. Opdrachtgever was Camiel Focquet-Fassart. De rijwoning met een parement van geglazuurde baksteen telt drie bouwlagen boven een souterrain, onder een pannen zadeldak.


ID: 307220 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Aannemersstraat 74 (Gent)
Dit burgerhuis, dat zowel met haar gevelindeling, als materiaalgebruik onder invloed van de art nouveau loskomt van de neoklassieke, strakke standaardindeling werd in 1909 gebouwd door Camiel Focquet-Fassart. De rijwoning met een parement van geglazuurde baksteen telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak.


ID: 307250 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Aannemersstraat 8 (Gent)
Dit burgerhuis met art-nouveau-inslag werd in 1914 ontworpen in opdracht van Alphonse Van den Bussche. De aannemers waren August Van Acker en Maurice De Wilde, en vermoedelijk was Maurice De Wilde eveneens de ontwerper. De bakstenen rijwoning telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een asymmetrisch pannen zadeldak.


ID: 307252 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bouwmeestersstraat 1 (Gent)
Dit burgerhuis in eclectische stijl met een klassieke gevelindeling en -afwerking, voorzien van decoratieve elementen in art-nouveaustijl, werd in 1908 ontworpen in opdracht van Arthur Bogaert-Berthe. De rijwoning heeft een bepleisterde en geschilderde lijstgevel, en telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak.


ID: 307275 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bouwmeestersstraat 118 (Gent)
Dit burgerhuis in art-decostijl werd in 1932 ontworpen in opdracht van Aug. Van der Smissen. De woning ontleent haar karakter aan de geglazuurde tegels in de gevel en de originele deuren met bijzondere roedeverdeling in de bovenlichten op de gelijkvloerse verdieping.


ID: 307255 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing

Bouwmeestersstraat 13-15 (Gent)
Dit ensemble van twee burgerhuizen in eclectische stijl met een neoclassicistische gevelindeling en -afwerking, voorzien van decoratieve elementen in stucwerk in art-nouveaustijl en bewaard opvallend schrijnwerk, werd in 1908 kadastraal geregistreerd op naam van Herman Van der Veken. De aannemer die in het bouwdossier vermeld wordt, is Camiel Focquet-Fassart, die vermoedelijk ook instond voor het ontwerp.


ID: 307274 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bouwmeestersstraat 149 (Gent)
Dit burgerhuis in combinatie met één of twee huurkwartieren in zuivere art-decostijl werd vermoedelijk tijdens het interbellum gebouwd. Van het ontwerp werd geen bouwdossier teruggevonden, behalve een dossier met een sterk gelijkende gevelindeling, namelijk in 1931 ingediend door Theofiel De Clercq, die algemeen aannemer van openbare werken was en waarschijnlijk ook zelf instond voor het ontwerp.