Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2398 resultaten


ID: 213266 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

Markt (Heuvelland)
Oorlogsgedenkteken ter herinnering van militaire en burgerlijke doden van Wijtschate, gerealiseerd door G. Gaudier-Rembaux en onthuld op 11 mei 1927.


ID: 213329 | Bouwkundig element

Nieuwkerke Churchyard

Markt (Heuvelland)
Brits militair ereperk met doden uit de Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldoorlog. De meeste graven van Nieuwkerke Churchyard liggen op een langgerekt perk ten noordwesten van de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Nieuwkerke. Dertien graven liggen her en der verspreid over het burgerlijk kerkhof.


ID: 201007 | Bouwkundig element

Britse militaire begraafplaats Klein-Vierstraat British Cemetery

Molenstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen langs de Molenstraat ter hoogte van het kruispunt met de Vierstraat, op ongeveer 2,5 kilometer ten noordoosten van de kerk van Kemmel. 


ID: 213374 | Bouwkundig element

Duitse militaire post

Neerwaastenstraat 5 (Heuvelland)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 213375 | Bouwkundig element

Duitse militaire post

Neerwaastenstraat 6 (Heuvelland)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog opgetrokken, geïntegreerd in de hoevegebouwen van boerderij Neerwaastenstraat nummer 6.


ID: 201019 | Bouwkundig element

Kandahar Farm Cemetery

Nieuwkerkestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordoosten van Nieuwkerke. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van Ch. Holden en W.H. Cowlishaw. De L-vormige begraafplaats wordt gekenmerkt door twee smeedijzeren toegangshekken, een natuurstenen omheiningsmuur en schuilgebouw, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201004 | Bouwkundig element

Kemmel Chateau Military Cemetery

Nieuwstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog naast de gemeentelijke begraafplaats van Kemmel. De begraafplaats, ontworpen door E. Lutyens en G.H. Goldsmith, wordt gekenmerkt door een toegangsconstructie, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance' en rijen witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 304269 | Landschappelijk element

Mijnkrater 7/6/1917 Maedelstede

Oosthoekstraat 1 (Heuvelland)
De mijnkrater bij de hoeve Maedelstede is een restant van de ontploffing van een dieptemijn uit de Eerste Wereldoorlog. Het was één van de elf locaties aan het front van de Eerste Wereldoorlog waar de mijnenslag werd uitgevochten. De explosie van 19 dieptemijnen op 7 juni 1917 luidde het begin van een geallieerd offensief in (derde slag om Ieper).


ID: 213326 | Bouwkundig element

Dranouter Churchyard

Planciusplein 40 (Heuvelland)
Rondom de kerk van Dranouter bevinden zich verschillende relicten in verband met de Eerste Wereldoorlog: het standbeeld op de noordwestelijke hoek van het kerkhof en de Britse graven, verspreid over drie perken aan de zuidwestkant, de zuidkant en de noordkant van de begraafplaats.


ID: 213261 | Bouwkundig element

Gedenkmuur militaire en burgerlijke doden

Polenlaan (Heuvelland)
Gedenkteken ter herinnering aan de burgerlijke en militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog afkomstig uit Kemmel.