Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

730 resultaten


ID: 133046 | Landschappelijk element

Opgaande gewone acacia Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Het Muinkpark is een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze Gewone acacia heeft een stamomtrek van meer dan 3 meter en behoort tot de eerste aanplantgeneratie in het Muinkpark.


ID: 133047 | Landschappelijk element

Opgaande gewone plataan in het Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Het Muinkpark is nog een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze boom is de dikste boom van Gent en behoort tot de dikste Gewone platanen van België.


ID: 133048 | Landschappelijk element

Hangende zilverlinde in het Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Het Muinkpark is een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze Hangende zilverlinde heeft een stamomtrek van meer dan 3 meter en behoort tot de eerste aanplantgeneratie in het Muinkpark.


ID: 133049 | Landschappelijk element

Japanse notenboom in het Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Het Muinkpark is een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze Japanse notenboom heeft een stamomtrek van meer dan 3 meter en behoort tot de eerste aanplantgeneratie in het Muinkpark.


ID: 133050 | Landschappelijk element

Opgaande oosterse plataan Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Het Muinkpark is een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze Oosterse plataan heeft een stamomtrek van meer dan 3 meter en behoort tot de eerste aanplantgeneratie in het Muinkpark.


ID: 133051 | Landschappelijk element

Opgaande zomereik in het Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Het Muinkpark is een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze Zomereik heeft een stamomtrek van meer dan 3 meter en behoort tot de eerste aanplantgeneratie in het Muinkpark.


ID: 133052 | Landschappelijk element

Opgaande gewone es in het Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Het Muinkpark is nog een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze Gewone es heeft een stamomtrek van meer dan 3 meter en behoort tot de eerste aanplantgeneratie in het Muinkpark.


ID: 134245 | Landschappelijk element

Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Stadspark aangelegd in landschappelijke stijl met centrale vijver en bomenbestand met erfgoedwaarde. Restant van de voormalige Gentse dierentuin.


ID: 301377 | Landschappelijk element

Parasolvormige buxusboompjes bij Sint-Baafs-Abdij

Oostenrijkersstraat, Spanjaardstraat, Voorhoutkaai (Gent)
Twee parasolvormige buxussen staan in de tuinen bij de ruïnen van de Sint-Baafsabdij. Beide boompjes zijn mogelijk meer dan 200 jaar oud zijn. Ze zijn beiden breed parasolvormig uitgegroeid en staan telkens op meerdere stammetjes.


ID: 304245 | Landschappelijk element

Zichtas met rijen zomerlindes Kasteeldomein Borluut

Overmeersstraat, Vierschaarlaan (Gent)
Een zichtas, die vanuit het kasteel in zuidelijke richting werd aangelegd, met twee flankerende bomenrijen van zomerlinde. Deze zichtas is 325 meter lang en loopt tot aan de Kortrijksesteenweg. Tussen de bomenrijen is een grasplein als zichtas aangelegd, de ruime plantafstand tussen de rijen bedraagt 16 meter. In de rijen zijn de bomen aangeplant met een relatief kleine plantafstand van 4,5 meter. In totaal is er ruimte voor 159 bomen, op het moment van de inventarisatie zijn er 31 verdwenen en zijn er nog 128. Tussen de zomerlindes werd inboet uitgevoerd met Hollandse linde.