Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

200 resultaten


ID: 74366 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters van Opbrakel

Deinsesteenweg 212 (Kruisem)
Kloostergebouw, opgericht in 1930 naast een reeds bestaand schoolgebouw. Deels vrijstaande vleugel met links ijzeren hek naar achterin gelegen garage en tuin. Recent gerenoveerd gebouw in art-decostijl, opgetrokken uit oranje baksteen verwerkt met witte steen en arduinen plint.


ID: 74367 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Deinsesteenweg 219 (Kruisem)
Hoeve met gekalkte losstaande bestanddelen, gegroepeerd rondom een grotendeels verhard omhaagd erf met centrale treurwilg.


ID: 74362 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Deinsesteenweg 7 (Kruisem)
Onderkelderd langgestrekt boerenhuis van zeven gewitte traveeën, uit eind 18de eeuw.


ID: 43822 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Fonteinstraat 11 (Kruisem)
Aan een zijweg ingeplante hoeve van het semi-gesloten type met boerenhuis ten noorden, schuur ten zuiden en stallen ten westen van verharde erf met boom en struiken in plaats van mestvaalt. Gekasseide oprit met ijzeren hek aan vierkante gemetste pijlers in het oosten.


ID: 43820 | Bouwkundig element

Brouwerij Tsjoen

Fonteinstraat 4 (Kruisem)
Brouwerij Tsjoen, opgericht in de 19de eeuw, in 1896 uitgebreid tot stoombrouwerij en stopgezet in 1964. Heden gerenoveerde gebouwen met bakstenen brouwershuis, vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 43823 | Bouwkundig element

Hoeve

Fonteinstraat 50 (Kruisem)
Achterin gelegen hoevetje, voorheen twee huisjes, op met gras begroeid erf, in kern minstens opklimmend tot begin 19de eeuw.


ID: 43821 | Bouwkundig element

Hoeve

Fonteinstraat 6-12 (Kruisem)
Rest van een circa 1875 tot beluik omgevormde voormalige cirkelvormig omgrachte hoeve met in U-vormige ingeplante gebouwen bij de Leedsebeek.


ID: 74293 | Bouwkundig element

Sint-Ursmaruskapel

Gapaardstraat (Kruisem)
Ingeplant op de hoek met Anzegemsesteenweg, beschaduwd door vier populieren. Volgens gedenksteen binnenin opgericht in 1912, ter ere van de Heilige Ursmarus, beschermheilige van de veestapel.


ID: 74369 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Schuren

Gaversstraat 27 (Kruisem)
Achterin gelegen voormalige hoeve met losstaande bestanddelen op omhaagd en nog deels omgracht erf met gekasseide oprit en ijzeren toegangshek; kapelletje rechts ervan.


ID: 74324 | Bouwkundig element

Hoevecomplex

Geldstraat 12-16 (Kruisem)
Oorspronkelijk één hoevecomplex ingeplant in de knik van de straat met vroegere boerenburgerhuis, knechtenverblijf, grote schuur en stallen gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf. Behouden gewitte bakstenen hekpijlers in het noordwesten.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.