Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

406 resultaten


ID: 207530 | Bouwkundig element

Hoeve d' Hoge Schuur

Hogeschuurstraat 18 (Ardooie)
19de- en 20ste-eeuwse gebouwen op oudere site. Hoeve bestaande uit bakstenen bedrijfsgebouwen rondom een omhaagd erf in losse verharding en tarmac, begraasd en beboomd, toegankelijk via een nieuw ijzeren hek. Ten noorden het boerenhuis met stal, onder zadeldak in roodgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat). Roodbakstenen erfgevel met woongedeelte van zes traveeën en aanpalend staldeel ten westen. Gedicht wagenhuis en centraal op het erf een betonnen hondenhokje.


ID: 208199 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Spiere

Hoogakkerstraat 6 (Ardooie)
Hoeve met onder meer 18de-eeuwse hoevegebouwen op een site die zeker opklimt tot het midden van de 16de eeuw. Aan de noordzijde het roodbakstenen boerenhuis van zeven traveeën onder mank zadeldak met zwarte mechanische pannen. Grote schuur aan de zuidzijde.


ID: 207531 | Bouwkundig element

Hoeve

Hoogbeverenstraat 18 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit eind 19de-eeuwse hoevegebouwen op oudere site. Gelegen langsheen de doodlopende zijstraat die vóór de jaren 1970 deel uitmaakt van het Duivelstraatje.


ID: 207532 | Bouwkundig element

Hoeve met maalderij

Hoogbeverenstraat 22 (Ardooie)
Hoeve met maalderijrestant uit het interbellum. Gelegen langsheen de doodlopende zijstraat die vóór de jaren 1970 deel uitmaakt van de Ieperambachtstraat, later Hellestraat.


ID: 207533 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve met welkomstbomen en boomkapel

Hoogbeverenstraat 26 (Ardooie)
Historische hoeve met bewaard begin-19de-eeuws boerenhuis. Aan de erftoegang twee welkomstlindes met boomkapelletje. Aan de noordzijde het witgekalkte boerenhuis met gepekte plint, van vier traveeën onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 207534 | Bouwkundig element

Hoeve

Hooistraat 2 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit 18de- of 19de-eeuwse hoevegebouwen, op oudere site. Gelegen op de grens met Beveren (Roeselare). Aan de noordzijde het boerenhuis met witgekalkte erfgevel met gepekte plint, van zes traveeën onder zadeldak in golfplaten (nok oost-west). Oostelijke aanbouw van stalletjes onder lessenaarsdak. Ten westen een haaks schuurvolume onder zadeldak in mechanische pannen. Zuidelijk wagenhuis onder houten latei. Verbouwd oostelijk bijgebouwtje (voormalig bakhuis?).


ID: 207535 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hooistraat 7 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk eind 19de-eeuwse hoevegebouwen op oudere site, onder meer voormalige cichorei-ast. Ten noorden het éénlaagse boerenhuis onder zadeldak in mechanische pannen (oost-west georiënteerd). Erfgevel van vijf traveeën met aflijnend baksteenfries (getrapte tandfries), omkaste kroonlijst. Ten westen een haaks schuur-stalvolume onder zadeldak in Vlaamse pannen, met opschrift: "ANNO 1946". Voormalig wagenhuis in de zuidelijke travee. Ten oosten een bijgebouw (voormalige cichorei-ast) onder zadeldak in Vlaamse pannen. Voorliggend betonnen hondenhokje.


ID: 207539 | Bouwkundig element

Wegkruis

Izegemsestraat (Ardooie)
Witgeschilderd houten wegkruis uit de 19de eeuw, met dito rug en afdakje, overgroeid. Gietijzeren Christusbeeld verdwenen. Witgeschilderd houten wegkruis met dito rug en afdakje, overgroeid. Gietijzeren Christusbeeld verdwenen.


ID: 207549 | Bouwkundig element

Wegkruis met calvariebeelden

Izegemsestraat (Ardooie)
Wegkruis met calvariebeelden, vermoedelijk uit de 19de eeuw. Het bestaande wegkruis wordt na de bevrijding van Ardooie in 1944 aangevuld met beelden van Maria en Johannes. Calvarie bestaande uit een gietijzeren wegkruis met Christusbeeld, geflankeerd door gipsen beelden Onze-Lieve-Vrouw en Heilige Johannes, geplaatst op bakstenen sokkel met betonnen deksteen.


ID: 207560 | Bouwkundig element

Wegkruis

Izegemsestraat (Ardooie)
Wegkruis, in oorsprong teruggaand tot het eind van de 19de of het begin van de 20ste eeuw; tijdens het laatste kwart van de 20ste eeuw vernieuwd. Metalen wegkruis met dito afdakje en achterwand, met gietijzeren Christusbeeld. Geflankeerd door gipsen beelden Heilig Hart en Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, in mijtervormige metalen nissen. Achterliggende cipres en berk.