Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

121 resultaten


ID: 214939 | Bouwkundig element

Cinema Victoria

Vennestraat 114-116 (Genk)
Interbellumbioscoop gelegen achter drie modernistisch getinte panden in de Vennestraat. De bioscoop is bijzonder omdat hij waarschijnlijk nog een authentiek interieur uit het interbellum herbergt.


ID: 215677 | Bouwkundig element

Bloemisterij

Alfons Braeckmanlaan 430 (Gent)
Bloemistenwoning met aansluitend een grote inpakhal, watertoren en stookplaats met schoorsteen. Volgens een bouwaanvraag van 1909 werd de woning gebouwd in opdracht van Augustus Toeffaert, bloemist uit Gentbrugge. De bijgebouwen werden vermoedelijk kort na 1909 gebouwd.


ID: 215613 | Bouwkundig element

Burgerhuis, gedateerd 1910

Franklin Rooseveltlaan 457 (Gent)
Burgerhuis van twee traveeën met drie bouwlagen boven souterrain, volgens bouwaanvraag van 1910. Lijstgevel met wit bakstenen parement met royale verwerking van arduin voor decoratieve elementen.


ID: 215614 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door H. Pompé

Franklin Rooseveltlaan 458 (Gent)
Burgerhuis met bakstenen parement, volgens bouwaanvraag van 1907, door de architect gesigneerd in de plint "H. Pompé/ archte". Onderkelderd enkelhuis van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak.


ID: 215626 | Bouwkundig element

Propagandacentrum en administratief complex  Elektriciteits-, Gas- en Waterdiensten

Graaf van Vlaanderenplein 40, Woodrow Wilsonplein 1 (Gent)
Het gebouw voor de Elektriciteits-, Gas- en Waterdiensten (E.G.W.) van de stad Gent werd ontworpen door de Gentse architect Geo Bontinck als propagandacentrum en administratief complex. Het E.G.W.-gebouw is representatief voor de functionalistische architectuur van Geo Bontinck en voor de utiliteitsgebouwen opgetrokken in de jaren 1950 in een moderne architecturale vormgeving. De architectuur sluit aan bij de classicistische tendens in de moderne architectuur tussen de jaren 1945 en 1955 waarbij een evenwicht werd gezocht tussen het klassieke idioom en het functionalisme. Bij het gebouw hoort een gesculpteerd fries in witte steen, gerealiseerd onder leiding van beeldhouwer Jozef Cantré.


ID: 215678 | Bouwkundig element

Sint-Gerardusschool

Harelbekestraat (Gent)
Het voormalige Sint-Gerardusschooltje is opgericht in 1910 in de toen landelijke wijk op de Zwijnaardse Dries. In 1914 werd het houten schooltje vervangen door een nieuw schoolgebouw gerecupereerd uit het "Modern Dorp" van de wereldtentoonstelling van 1913 in Gent. Schoolgebouw opgetrokken uit bak- en zandsteen in een verzorgde neotraditionele stijl, met een overdekte speelplaats. De houten muurkapel midden op de voorgevel van het voormalige schoolgebouw is afkomstig van een nabijgelegen gesloopte hoeve aan de Ottergemsesteenweg.


ID: 215735 | Bouwkundig element

Architectenwoning Ferdinand Dierkens

Lievestraat 11 (Gent)
Eerste architectenwoning van de Gentse architect Ferdinand Dierkens gebouwd volgens bouwaanvraag van 1901 en volgens de huidige eigenaar naar eigen ontwerpplannen van de architect. Het burgerhuis is opgevat als een enkelhuis op souterrain en telt twee traveeën en twee bouwlagen afgedekt door een pseudo-mansardedak met houten dakkapellen.


ID: 215615 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door Urbain Crommen

Muinklaan 18 (Gent)
Burgerhuis, volgens bouwaanvraag van 1910 naar ontwerp van architect Urbain Crommen en gelegen achterin voortuintje met bewaard ijzeren hekwerk. Enkelhuis van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak.


ID: 215679 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Oude Gentweg 3 (Gent)
Kleine dorpswoning, reeds ingetekend op de kadastrale kaart van P. C. Popp. Laag rijhuisje van drie traveeën en één bouwlaag, afgedekt door een pannen zadeldak.


ID: 19093 | Bouwkundig element

Herenhuis met achterliggend magazijn

Simon de Mirabellostraat 25, 25A (Gent)
Onderkelderd herenhuis, volgens een bouwaanvraag van 1902 gebouwd in opdracht van aannemer Victor De Braeckeleire. Woning van vier traveeën en twee bouwlagen onder een mansardedak met vier houten dakkapellen. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met 19de-eeuwse ordonnantie in neoclassicistische stijl. De dubbele poort geeft toegang tot het achterliggende terrein met een magazijn uit 1915 en een houtzagerij en een houtopslagruimte uit 1929.