Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

176 resultaten


ID: 304930 | Bouwkundig element

Burgerhuis in cottagestijl

Ridder van Parijsstraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in een pittoreske cottagestijl, gebouwd rond 1926 voor Elisa Anna Marceline Pauli uit Merksem, in het kadaster geregistreerd als "bestuurster naaisterschool". Het is één van de allereerste woningen die in de straat werd gebouwd. De "Vakschoolstraat" werd pas in 1926 getrokken, als zijstraat van de toen ook net aangelegde Frans de l’Arbrelaan.


ID: 306138 | Bouwkundig element

Burgerhuis in cottagestijl

Ridder van Parijsstraat 4 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl gebouwd rond 1928 voor Jules Herkens-Calcoen, een nijveraar wonende in de Borrewaterstraat 14. De architect kennen we niet: de oorspronkelijke bouwaanvraag is niet bewaard en ook de bouwaanvraag uit 1931 voor de voortuinafsluiting bevat hieromtrent geen gegevens.


ID: 304932 | Bouwkundig element

Woning in Expostijl

Ridder van Parijsstraat 40 (Antwerpen)
Bel-etagewoning in Expostijl, gebouwd in 1958 naar ontwerp van de Schotense architect A. Adriaensens in opdracht van Florent Van Loo, die iets verder in de straat woonde op nummer 50.


ID: 304928 | Bouwkundig element

Woning Jozef Nolf

Ridder van Parijsstraat 5 (Antwerpen)
Burgerhuis in zakelijke art deco, opgetrokken naar een ontwerp van architectenbureau Vincent Cols en Jules De Roeck van 1932, in samenwerking met de Merksemse architect Jules De Munter. De woning werd gebouwd in opdracht van de op de Bredabaan 415 wonende senator en burgemeester Jozef Nolf.


ID: 304931 | Bouwkundig element

Burgerhuizen in cottagestijl

Ridder van Parijsstraat 6-8 (Antwerpen)
Ensemble van twee identieke, gespiegelde burgerhuizen in cottagestijl, gebouwd rond 1927 in een pittoreske cottagestijl in opdracht van Edgard Voet-Van Looy en Gaston Nolf-Van Looy, beiden bedienden uit Merksem. De architect van de woningen kennen we niet.


ID: 11514 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw

Rustoordstraat 4 (Antwerpen)
Meergezinswoning van circa 1935 (vóór 1939) naar ontwerp van K. Dandois. Baksteenbouw van drie traveeën en vier bouwlagen op U-vormig grondplan, plat dak.


ID: 11515 | Bouwkundig element

Sportpaleis van Antwerpen

Schijnpoortweg 113 (Antwerpen)
Grote sporthal van gewapend beton onder ellipsvormig dak met een spanbreedte van 80 meter zonder tussensteunen, opgetrokken in 1932 naar ontwerp van Albert Herent en raadgevend ir. S.F. Van Der Haeghen.


ID: 304935 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw met klokgevel

Sint-Bartholomeusstraat 1 (Antwerpen)
Meergezinswoning in een op de neobarok geïnspireerde stijl, omstreeks 1938 als opbrengsteigendom opgetrokken voor houtkoopman Denis Dekkers-Vervoort, die zelf aan de Terlindenhofstraat in Merksem woonde. Het pand vormt het sluitstuk van de gevelwand bestaande uit de woningen in de Sint-Bartholomeusstraat van de nummers 1 tot 37.


ID: 304933 | Bouwkundig element

Neotraditionele gevelwand

Sint-Bartholomeusstraat 1-37 (Antwerpen)
Deze huizenrij in de Sint-Bartholomeusstraat 1 tot 37 vormt een homogeen interbellumensemble bestaande uit burgerhuizen, meergezinswoningen en een feestzaal, opgetrokken in voornamelijk historiserende bouwstijlen, afgewisseld met een aantal gevels in een meer contemporaine art deco of modernistische stijl. De overwegend neotraditionele gevelrij vormt een passend historiserend kader voor de Sint-Bartholomeuskerk en de pastorie, gebouwen die het historische centrum vormen van Merksem.


ID: 304939 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neotraditionele stijl

Sint-Bartholomeusstraat 11 (Antwerpen)
Burgerhuis met achterliggende werkplaats in neotraditionele stijl, gebouwd omstreeks 1931 naar een ontwerp van de Merksemse steenkapper, beeldhouwer, bouwkundige en veelzijdig ontwerper Louis Verbaendert (1896-1977). De opdrachtgever was aannemer Charles (Karel) Adriaenssens.