Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 18309 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Heernislaan 91, 91A (Gent)
Neoclassicistisch herenhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak, volgens archiefstukken uit 1892. Lijstgevel van het enkelhuistype opgetrokken uit witte natuursteen met gebruik van contrasterende arduinen elementen. Brede en licht uitspringende poorttravee met zwaar markerend balkon.


ID: 18310 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl ontworpen door J.G. Semey

Heernislaan 92 (Gent)
Onderkelderd eclectisch rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, onder pannen zadeldak volgens archiefstukken van 1898 en naar ontwerp van architect J.G. Semey. Bakstenen lijstgevel verlevendigd met natuursteen, met een brede venstertravee met getrapte top.


ID: 18311 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl ontworpen door J. Rooms

Heernislaan 95 (Gent)
Onderkelderd eclectisch rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak, gedateerd 1898 op gevelsteen en volgens archiefstukken naar ontwerp van architect J. Rooms. Bak- en natuurstenen lijstgevel met voornamelijk neorenaissance-inslag.


ID: 26789 | Bouwkundig element

Burgerhuis met kastkapel

Heernisplein 17-25 (Gent)
Resterende vier traveeën van een dubbelhuis van oorspronkelijk zeven traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak.. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel uit tweede helft 19de eeuw met boven de deur een gewitte houten muurkapel in neogotische stijl met gestoffeerd beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Jezuskind daterend uit derde kwart 19de eeuw.


ID: 18329 | Bouwkundig element

Beluikhuizen

Heershagestraat 1-28, 29, Kastanjestraat 95-101, Sparrestraat 12, Strodekkersstraat 1-14 (Gent)
De Strodekkersstraat en de hoekhuizen met de Kastanjestraat vormen samen met de huidige Heershagestraat een T-vormig beluik, aan beide zijden afgelijnd met drie bouwlagen hoge bakstenen gevelwanden en daterend van 1905.


ID: 26969 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Heerweg-Noord 137 (Gent)
Achterin gelegen langgestrekte hoeve met dwarsschuur, ruim begraasd en gedeeltelijk beboomd erf met verharde toegangsweg vanaf het ijzeren straathek. Ten westen, woonhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), in kern opklimmend tot de 17de eeuw.


ID: 26966 | Bouwkundig element

Oud Gemeentehuis van Zwijnaarde

Heerweg-Noord 2 (Gent)
Tot herberg ingericht voormalig gemeentehuis. Ruim hoekpand met de Dorpsstraat en de dreef naar het Kasteel van Zwijnaarde. Heden neotraditioneel bakstenen gebouw van zeven traveeën met twee bouwlagen onder zadeldak met zijtrapgevels en centraal getrapt dakvenster doch met oudere kern. Achterin gelegen aanhorigheden, volgens kadastergegevens daterend van circa 1885.


ID: 26968 | Bouwkundig element

Molen Sonneville met molenaarswoning

Heerweg-Noord 33 (Gent)
Stenen beltmolen met doorgang, opgetrokken vóór 1818. De windmolen is eerst gebruikt als oliemolen, later ook als graanmolen. Ensemble met molenaarswoning, stallen en wagenhuis aan een gekasseid molenerf.


ID: 26967 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoningen

Heerweg-Noord 4-8 (Gent)
Achterin gelegen boerenarbeiderswoningen met voortuin, één bouwlaag en twee traveeën, repeterend en spiegelbeeldschema, onder zadeldak, daterend uit eerste kwart 19de eeuw.


ID: 26970 | Bouwkundig element

Jongensschool

Heerweg-Zuid 124 (Gent)
Sober bakstenen gebouw van negen traveeën met één bouwlaag in de zijtraveeën en twee in de drie centrale traveeën onder zadeldak, volgens archiefstukken van 1863.