Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 24856 | Bouwkundig element

Stadswoning

Heilige-Geeststraat 5 (Gent)
Verankerde voorgevel van vier traveeën en twee bouwlagen gemarkeerd door brede toegangspoort; rechthoekig geflankeerd door vlakke pilasters op neuten met sluitsteen en bekronende druiplijst op uitgelengde consoles.


ID: 24857 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Heilige-Geeststraat 6-30 (Gent)
Empiregevel van drie traveeën en drie bouwlagen. Restant van een oorspronkelijk zes traveeën brede lijstgevel onder een zadeldak uit de eerste helft van de 18de eeuw, die begin 19de eeuw verdeeld werd in twee panden, waarbij de drie rechtertraveeën in empirestijl werden aangepast. Bepleisterde en beschilderde gevel met een grote rechthoekige poort met begin-18de-eeuwse vleugeldeur met uitgewerkte barokke deurnaald en bekronend smeedijzeren balkon op consoles.


ID: 26973 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heistraat 12 (Gent)
Ver achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen toegankelijk via een aardeweg. Ten noorden, woonhuis van zes traveeën met één bouwlaag onder zadeldak, met klokkentorentje, in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Ten westen, ruime dwarsschuur en stallen met gewitte gevels onder zadeldak.


ID: 26974 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis Predikherenhof met park

Heistraat 16-18 (Gent)
Vanouds bekend buitengoed, in zijn huidige vorm gebouwd als buitenverblijf van de familie Van Pottelberghe de la Poterie. Omgevend park in landschappelijke stijl en nog gedeeltelijk omwald kasteeltje in neorococostijl naar ontwerp van architect V. Vaerwyck en daterend van 1909. Ten westen, voormalige koetshuizen en dienstgebouwen.


ID: 26975 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heistraat 26 (Gent)
Hoeve met losse bestanddelen met boerenwoning met stallen ten noorden en schuur ten westen van het met gras begroeid erf. Langgestrekt gebouw, schuin ingeplant ten noorden met gewitte verankerde bakstenen gevels met één bouwlaag onder zadeldak met linker zijaandak met muurvlechtingen, in kern opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 26971 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heistraat 3 (Gent)
Hoeve met losstaande bestanddelen met woonhuis ten noordoosten en dwarsschuur ten zuidoosten van het ruime begraasde erf, toegankelijk via een ijzeren hek tussen gemetselde hekpijlers. Woonhuis van zes traveeën met één bouwlaag onder zadeldak, met zijaandaken en muurvlechtingen, opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 26972 | Bouwkundig element

Tuinwijkwoningen

Heistraat 7-9 (Gent)
Typische regionalistische tuinwijkwoningen met voortuin, respectievelijk twee, twee en drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak, daterend uit eerste helft 20ste eeuw.


ID: 306741 | Bouwkundig element

Woning Outters

Heiveldstraat 192 (Gent)
Woning in laatmodernistische stijl, volgens een goedgekeurde bouwaanvraag in 1960 ontworpen door de Gentse architect Franz Vandersmissen in opdracht van de heer Philippe Outters. Deze halfopen bebouwing telt drie bouwlagen onder een plat dak. Markante verticale elementen in de voor- en zijgevel zijn de gekoppelde vensteropeningen, gevat in een expressieve, naar boven toe verbredende, witte betonnen omlijsting, doorlopend over meerdere bouwlagen, waarbinnen de rechthoekige vensters per verdieping van elkaar gescheiden zijn door vlakken in blauwe mozaïekstenen. Het geheel leunt hierdoor aan bij de expostijl.


ID: 26791 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Heiveldstraat 350 (Gent)
L-vormige bakstenen hoeve met neotraditionele inslag, gedateerd 1885 door middel van muurankers op de rechter zijtrapgevel. Lijstgevel van zeven traveeën met sierankers. In verhouding tot de boerenwoning vrij monumentale inrijpoort aan de straat: rechthoekige bakstenen poort op arduinen plint onder geknikt schilddak.


ID: 26857 | Bouwkundig element

Villa in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Hemelrijkstraat 1 (Gent)
Door hoge loofbomen verscholen, achterin gelegen villa in neo-Vlaamserenaissance-stijl, in kern daterend van circa 1900, naar verluidt uitgebreid in 1919 door architect Todt. Oorspronkelijk bak- en hardstenen gebouw op rechthoekige plattegrond met twee bouwlagen en mansardedak met oeils-de-boeuf. In 1919 links en rechts respectievelijk voorzien van een brede vooruitspringende travee met topgevelbekroning en torenvormige uitbouw met drie bouwlagen onder koepelvormig dak met lantaarntje.