Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

125 resultaten


ID: 80044 | Bouwkundig element

Huis Hegge

Stad 32 (Hamont-Achel)
Oorspronkelijk een stadsboerderij, opgetrokken in 1796, confer jaartalankers met gekrulde spie, in opdracht van koopman-Teut Jacob Feyen. Alleenstaande voormalige hoeve van het langgestrekte type.


ID: 80046 | Bouwkundig element

Huis Cuppens

Stad 39 (Hamont-Achel)
Hoekhuis en voormalige herberg, gelegen tegenover de kerk. In de 19de eeuw bewoond door de familie Streel, vooral bekend als horloge- en klokkenmakers. Vrij uniek voorbeeld van een Kempisch verdiepingshuis.


ID: 80040 | Bouwkundig element

Huis Geusens

Stad 4 (Hamont-Achel)
Neoclassicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend van circa 1880, doch met mogelijk oudere kern.


ID: 308551 | Landschappelijk element

Schermlindes

Stad 4 (Hamont-Achel)
Schermbeplanting van drie lindebomen uit het einde van de 19de eeuw, dezelfde periode als het burgerhuis waar ze voor staan. De bomen werden altijd correct beheerd zodat ze een goede schermvorm behouden hebben en beperkt van omvang zijn gebleven.


ID: 80047 | Bouwkundig element

Huis Van Engelen

Stad 44 (Hamont-Achel)
Burgerhuis met dubbelhuisopstand; vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw en voorzien van een eclectische, neobarok getinte decoratie.


ID: 80041 | Bouwkundig element

Winkelpand

Stad 9 (Hamont-Achel)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 80049 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stadswaag 20 (Hamont-Achel)
Burgerhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen, van 1936. Baksteenbouw met muurband in alternerend metselverband boven de plint.


ID: 80050 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stadswaag 30 (Hamont-Achel)
Burgerhuis met dubbelhuisopstand van drie à vier traveeën en twee bouwlagen, van 1932. Baksteenbouw met muurband in alternerend metselverband ter afsluiting van de plint.


ID: 80048 | Bouwkundig element

Huis De Gulden Poort

Stadswaag 8 (Hamont-Achel)
Genaamd naar een merk van de koffiebranderij die er vroeger gevestigd was, of Huis Simons, naar de teutenfamilie Simons, de bouwheren. Recht ertegenover stond de in 1851 afgebroken Achelpoort, hetgeen vermoedelijk ook inspirerend werkte.


ID: 80051 | Bouwkundig element

Hotel en restaurant Neuf

Stationsplein 4 (Hamont-Achel)
Breedhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde zadeldaken, daterend van het eind van de 19de eeuw.