Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

125 resultaten


ID: 80027 | Bouwkundig element

Leerwerkhuis voor meisjes

Wal 14-22 (Hamont-Achel)
Voormalig zogenaamd Leerwerkhuis voor meisjes, alias de vakschool van de ursulinen, thans lokalen De Wal, sinds 1995 deels in erfpacht genomen door de stad, zetel van de heemkundige kring.


ID: 80059 | Bouwkundig element

Heilig-Hartkapel van de wijk Achterhoek

Windmolenstraat (Hamont-Achel)
Grondig verbouwde, en eertijds een tijd als woonst fungerende, voormalige melkerij van De Eendracht. Aan de zuid-oostzijde beschaduwd door een linde, aan de noord-westzijde geflankeerd door drie berken.


ID: 80060 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Winter 9 (Hamont-Achel)
Alleenstaande, langgestrekte hoeve, met ordonnantie: paardenstal-dwarsschuur-koeienstal-woonhuis met dubbelhuisopstand; in totaal acht traveeën en één bouwlaag, van 1906.


ID: 80109 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Witteberg 14 (Hamont-Achel)
Alleenstaande langgestrekte hoeve met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis met dubbelhuisopstand; heden vijf, eertijds zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het eind van de 19de - begin van de 20ste eeuw.


ID: 302779 | Landschappelijk element

Watering De Holen

Neerpelt (Pelt)
Het gebied De Holen maakt deel uit van de Limburgse Kempen. Het betreft een voormalige watering die nu een 65 ha groot natuurgebied vormt in de gemeente Pelt. Het gebied wordt in het zuiden doorsneden door de spoorweg, die deel uitmaakt van de voormalige Ijzeren Rijn. De Holen is grotendeels beplant met populieren maar met verspreide open percelen, ruigte en loofbos. Het netwerk van aan- en afvoersloten dat aangelegd werd in functie van bevloeien is nog intact en wordt actief gebruikt bij de populierenteelt. In de voormalige watering liggen verschillende vijvers, deels gevoed door kwel.