1407 resultaten
ID: 132383 | Landschappelijk element
Berwijnstraat, Voerenstraat (Voeren)
De gemengde houtkant op de linker oever van de rivier de Berwijn bestaat uit opgaande en geknotte bomen van zomereik, hakhout van hazelaar, knotbomen van gele bindwilg en knotbomen en hakhout van winterlinde. Het hakhout van een winterlinde meet 560 cm omtrek. Gewone haagbeuk, zoete kers, fijnspar en Canadapopulier komen voor als opgaande bomen. Gewone robinia in zowel hakhout als als opgaande bomen, olm, lork, gewone es (hakhout, opgaande en geknotte bomen) en hakhout van veldesdoorn, zwarte els en kraakwilg komen voor. In het talud is er een restant van een veekering bestaande uit eenstijlige meidoorn. Er is een natuurrijke verrijking van schietwilg.
ID: 132232 | Landschappelijk element
Bijsstraat (Voeren)
De opgaande zomerlinde is aangeplant op een kruispunt van wegen. Ten oosten van de boom bevindt zich in de wegberm een ijzeren wegkruis. De boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.
ID: 131789 | Landschappelijk element
De Plank (Voeren)
Op de kruising van de Varnstraat, weg naar Teuven, en De Plank staan enkele opgaande bomen en hakhout bij een houten wegkruis met gietijzeren Christusbeeld. Deze plaats wordt op de Kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778) vermeld als "den Lindenboom". De zomerlinde heeft een omtrek van 310 cm en meet 18 m hoog als opgaande boom. Zomerlinde komt ook als hakhout voor. De andere opgaande boom is een zomereik met 217 cm omtrek, en 18 m hoog.
ID: 132231 | Landschappelijk element
Dorpsstraat, Driesch (Voeren)
De gekandelaarde zomerlinde werd aangeplant als een hoekboom op de hoek van twee straten in het dorpscentrum van Moelingen. De kunstmatig gevormde boom heeft vooraan een wegkruis.
ID: 131755 | Landschappelijk element
Driesschen (Voeren)
De omvangrijke opgaande linde is aangeplant als hoekboom bij een perceel dat tot en met de kaart van 1969 een hoogstamboomgaard was. De zuidelijke perceelsgrens is afgelijnd door een talud dat de Mabroekbeek begrenst. In het westen loopt een halfverhard pad richting de vallei.
ID: 131756 | Landschappelijk element
Driesschen 1-3 (Voeren)
De twee opgaande welkomstbomen staan aangeplant aan beide zijden van de erfoprit van Hoeve Driesen. De twee zomerlinden hebben een mooie representatieve groeivorm.
ID: 131737 | Landschappelijk element
Graef (Voeren)
De opgaande linde met ervoor een wegkruis. De zomerlinde heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.
ID: 132385 | Landschappelijk element
Holleweg, Voerenstraat (Voeren)
De opgaande winterlinde maakt deel uit van een houtkant die de steilrand langs de Berwijn fixeert. De boom is een zuivere vertegenwoordiger van zijn soort (genenreservoir).
ID: 132386 | Landschappelijk element
Holleweg, Voerenstraat (Voeren)
De hakhoutstoof van winterlinde bevindt zich op een steilrand op de linkerflank van de Berwijnvallei. De zeer zware stoof heeft een meerstammige groeivorm ten gevolge van het hakhoutbeer, en is beeldbepalend omwille van zijn mooie representatieve groeivorm. Het hakhout is een zuivere vertegenwoordiger van zijn soort (genenreservoir).
ID: 132387 | Landschappelijk element
Holleweg, Voerenstraat (Voeren)
De geknotte winterlinden staan op een steilrand op de linkerflank van de Berwijnvallei. De knotbomen zijn beeldbepalend. Het hakhout is een zuivere vertegenwoordiger van zijn soort (genenreservoir).