1407 resultaten
ID: 301561 | Landschappelijk element
Loë 2-4 (Voeren)
De toegangsdreef verbindt de Lohoeve met de weg Loë. De dreef bestaat uit jonge linden, die een eerdere dreef met witte paardenkastanjes vervangt. De dreef staat reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris afgebeeld. Ook op latere kaarten komt deze dreef voor.
ID: 132208 | Landschappelijk element
Magis (Voeren)
De twee opgaande linden staan langs de weg Magis, bij de perceelsgrens van een grasland. Ze maken deel uit van het landschap rond het kasteel Magis, en lijnen een zichtas af.
ID: 132358 | Landschappelijk element
Mennekesput (Voeren)
De knotwinterlinde staat in een houtkant langs het tracé van een oude holle weg ten zuiden van 's Gravenvoeren. De geknotte linde heeft een omtrek van meer dan drie meter. In de onmiddellijke omgeving staat nog een geknotte linde.
ID: 302066 | Landschappelijk element
Mennekesput (Voeren)
De knotlinde staat in de buurt van het tracé van een oude holle weg ten zuiden van 's Gravenvoeren. In de onmiddellijke omgeving staat nog een geknotte linde.
ID: 132227 | Landschappelijk element
Moleke (Voeren)
De opgaande Hollandse linde staat op een kruispunt van wegen. Het wegkruis staat aan de overkant van de weg. De boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.
ID: 131741 | Landschappelijk element
Neubau (Voeren)
De Kabinetskaart van de Ferraris geeft op deze plaats een wegkruis aan, het 'Winckerberg Krütz'. Ook op later kaartmateriaal zoals de kaart uit 1873 wordt op dit kruispunt van wegen door een wegkruis gemarkteerd. Nu staat het Winkerbergkruis een tiental meter verderop. De zeventien meter hoge opgaande zomerlinde markeert het historische wegenkruispunt. Door zijn positie boven op een heuvel is de boom uitgegroeid tot een beeldbepalend element in de regio.
ID: 131748 | Landschappelijk element
Neubau 1 (Voeren)
Twee opgaande linden horende bij Hoeve Neubau. De linden fungeren als welkomstbomen of afweerbomen. Zulke bomen werden aangeplant op het erf om bezoekers te verwelkomen maar vooral om het kwade af te weren. De bomen zijn een beeldbepalend element in de regio en vormen samen met de hoeve een eenheid.
ID: 131660 | Landschappelijk element
Nurop (Voeren)
Op de hoek van Nurop en Plankerweg staat een opgaande zilverlinde bij een houten wegkruis met een gietijzeren Christusbeeld. Op hetzelfde kruispunt staat ook een metalen wegwijzer. Dit ensemble staat bij een kruispunt van wegen op de westelijke rand van de Gulpvallei. De jonge boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.
ID: 131679 | Landschappelijk element
Plankerweg (Voeren)
De opgaande linde staat bij een houten wegkruis. Het wegkruis is bevestigd aan een tak aan de stambasis. Zes zware gesteltakken die ongeveer op gelijke hoogte ontspringen zijn vermoedelijk ontstaan bij een historische knotbeurt. De linde is aangeplant op een kruispunt van wegen. Hij heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.
ID: 215790 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Pley (Voeren)
Op een hardstenen sokkel staat het beeld van een Belgische soldaat, hij draagt gevechtskledij, een helm en heeft een geweer in de rechterhand. Het beeld staat bij de gekandelaarde linde als vredesboom.