280 resultaten
ID: 50913 | Bouwkundig element
Beverenstraat 90 (Hooglede)
Losse, bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen en golfplaten) rondom begrint erf. Aan de straatzijde hekken tussen twee lindebomen, waarvan één met boomkapelletje. Ten westen woonhuis met vernieuwd parement. Ten noorden dwarsschuur, van verankerde rode baksteenbouw verfraaid met gele baksteen voor omlijstingen en datering 1876 in oostelijke zijpuntgevel.
ID: 50954 | Bouwkundig element
Lepelstraat 5 (Hooglede)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht aangeduid op de Ferrariskaart met andere configuratie, enkel het woonhuis vertoont grosso modo dezelfde ligging; eveneens aangeduid op Atlas der Buurtwegen (1843) met zelfde ligging voor woonhuis + stal en schuur, de overige aangeduide gebouwen zijn niet meer aanwezig; erftoegang beschaduwd door twee linden. Doorheen het erf loopt heden een weg naar de dieperin gelegen bebouwing. Losse, lage bestanddelen van verankerde rode baksteen onder pannen zadeldaken.
ID: 79468 | Bouwkundig element
Terreststraat 141 (Houthulst)
Bewaarde 19de-eeuwse hoeve, als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de kaart van Ph. Vandermaelen (circa 1850). Aan de straat gelegen hoeve met losstaande bestanddelen onder zadeldaken (rode pannen), met L-vormige opstelling.
ID: 30755 | Bouwkundig element
Moortelweg 15 (Ieper)
Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf, ten zuiden toegankelijk via oprit met grind; bewaarde stal- en schuurvleugel, respectievelijk ten noordwesten en ten zuidoosten.
ID: 308476 | Landschappelijk element
Ravestraat 26 (Ieper)
Een betonnen kruis, met Christusbeeld, geruggesteund door drie geleide lindes, markeert de toegang van de hoeve in de Ravestraat 26 te Boezinge.
ID: 30712 | Bouwkundig element
Steentjemolenstraat 13 (Ieper)
Neerhof van het nabijgelegen kasteel, gelegen ten westen ervan. Naar verluidt, niet op dezelfde plaats heropgebouwd.
ID: 88889 | Bouwkundig element
Popstaelstraat 72 (Jabbeke)
Monumentale hoeve, die met haar huidige voorkomen nog steeds getuigt van het enorme historische belang van deze site. De huidige gebouwen gaan in kern tot de 16de en de 17de eeuw terug. De benaming van de hoeve deed haar intrede omstreeks 1501, als Jan van Gistel, Heer van der Mote en van Proven, de bezitting door huwelijk in handen krijgt. losse bakstenen bestanddelen op een groot, vierkant erf met een monumentale omwalling.
ID: 47329 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Eindeke 10 (Kasterlee)
Woonstalhuis onder afgewolfd zadeldak, qua aanleg opklimmend tot de 18de eeuw en de eerste helft van de 19de eeuw.
ID: 58589 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Jonckheerestraat 131 (Knokke-Heist)
Achteringelegen hoeve met aan de erftoegang Canadapopulieren met klein Mariakapelletje. Verbouwd, in kern 18de-eeuws boerenhuis aansluitend bij het langgestrekte type ten gevolge van de geïncorporeerde wagenschuur met drie doorgangen.
ID: 208611 | Bouwkundig element
Litterveldstraat 6 (Koekelare)
Hoevetje volgens het kadaster gebouwd in 1913 in opdracht van landbouwer David Degadt-Lammens uit Vladslo. Toegankelijk via een korte dreef, aan erfoprit twee lindebomen waarvan rechter met houten kapelkastje met Mariabeeld.