252 resultaten
ID: 131787 | Landschappelijk element
Born 1 (Voeren)
De oude hazelaar staat in de voortuin van een herenhuis. De natuurlijk gevormde heester heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object. De hazelaar werd aangeplant in functie van de notenproductie.
ID: 131750 | Landschappelijk element
Bounder (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de berm van een holle weg die reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris ingetekend was. De weg loopt hier parallel met een zijbeek van de Gulp. Net ten oosten van de houtkant mondt deze zijbeek uit de de Gulp en kruist de weg de beek. De weg loopt richting de spoorlijn. Op de 19de- en 20ste-eeuwse topografische kaarten staat de houtkant bij de holle weg langs de beek telkens ingetekend. De houtkant bestaat uit opgaande en geknotte zomereiken. De geknotte zomereiken hebben een omtrek tot 240 cm (gemeten op 150 cm). Knotbomen van gewone haagbeuk met omtrek tot 250 cm (gemeten op 150 cm) en hakhout van gewone hazelaar komen voor. Opgaande bomen en knotbomen van gewone es met omtrek tot 270 cm (gemeten op 150 cm) en knotwilgen met omtrek tot 390 cm (gemeten op 150 cm) zijn andere karakteristiek soorten van de houtkant.
ID: 131753 | Landschappelijk element
Bounder (Voeren)
De houtkant langs de zijbeek van de Gulp bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, een oude knotboom van zomereik met omtrek 400 cm, hakhout van Canadapopulier, hakhout van gewone esdoorn met een omtrek tot 650 cm, knotbomen van gewone esdoorn waarvan één met omtrek 300 cm, hakhout en opgaande bomen van zoete kers, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, ruwe berk, knotbomen en hakhout van gewone es. Er is één zeer zware hakhoutstoof van gewone es van ongeveer 800 cm. Schietwilg, roos, boswilg en knotbomen, hakhout en opgaande bomen van zwarte els komen voor. Er is eveneens een Dassenburcht aanwezig.
ID: 131754 | Landschappelijk element
Bounder (Voeren)
Het hakhoutbosje bevindt zich in de vallei van de Mabroeckbeek. Het bestaat uit hakhout en opgaande bomen van zwarte els, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande bomen van gewone haagbeuk, opgaande zoete kers, gewone esdoorn en diverse natuurlijke bijmengingen. Het hakhout bestaat voornamelijk uit els en es. Op het talud langs de akker staat hazelaar.
ID: 132184 | Landschappelijk element
Brabant, Commanderie (Voeren)
De houtkant bevindt zich op een talud ten oosten van het Alsbos. De gemengde houtkant tussen weiland bestaat uit hakhout van gewone es (omtrek tot 450 cm), hakhout van gewone hazelaar, eenstijlige meidoorn, hulst, opgaande zoete kers, zomereik en ruwe berk.
ID: 132189 | Landschappelijk element
Brabant, Rullen (Voeren)
De houtkant bevindt zich op een talud tussen graslanden. De beeldbepalende, gemende houtkant bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, eenstijlige meidoorn, sleedoorn, roos, gewone hazelaar en zomereik. Het hakhout van gewone es heeft een omtrek van 500 à 600 cm.
ID: 131728 | Landschappelijk element
Cobus (Voeren)
De houtkant staat op het talud van de holle weg. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van hazelaar, roos, hulst, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, sleedoorn, knotbomen van haagbeuk, gewone beuk, wilde lijsterbes, knotbomen en opgaande bomen van zomereik, wilg, spar en seringen.
ID: 132182 | Landschappelijk element
Commanderieshof (Voeren)
De houtkant op een talud van de holle weg bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van gewone hazelaar, opgaande bomen van zomereik en zoete kers en eenstijlige meidoorn op de kop van het talud als restant van een veekering met ook ruwe berk, bosrank en iep.
ID: 131909 | Landschappelijk element
Daal (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs een halfverharde weg. Deze bestaat uit meidoorn, hakhout van gewone hazelaar, restanten van een kaphaag van gewone es en haagbeuk.
ID: 131684 | Landschappelijk element
De Plank, Varnstraat (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud tussen landbouwpercelen. De houtkant bestaat uit hakhout van hazelaar, sleedoorn en wilg.