190 resultaten
ID: 134223 | Landschappelijk element
Danebroekstraat (Tienen)
Overblijfsel (9 are 13 centiare) van een voormalige kloostertuin met enkele oude bomen, onder meer een ginkgo.
ID: 134216 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Sint-Truidensesteenweg 492 (Tienen)
Albert Storms liet het kasteel, vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog, in 1920-1922 heropbouwen in zijn huidige vorm, grotendeels op de oude funderingen. Omgeven door 'Engelse tuin', aangelegd vóór 1816, in 1848 heraangelegd met vijver en uitgebreid tot 6 hectare 40 are. Bij de verkoop in 1979 werd het landschappelijk park voor een groot gedeelte opgeofferd.
ID: 134143 | Landschappelijk element
Beneluxlaan 31-34, Koningslosteenweg 77 (Vilvoorde)
Oranjerie, hoevecomplex met bijgebouwen en verschillende follies in een sinds 1956 stedelijk park, circa 200 hectare. Het park ontstond uit de samensmelting van drie landgoederen, waaronder één van de oudste landschappelijke, 'Engelse' parken van België (10 hectare), aangelegd rond 1780 door de bankier J.-J. Walckiers de Gammerages.
ID: 131521 | Landschappelijk element
Kasteelweg (Vleteren)
De houtkantbegroeiing, met meerdere onderbrekingen, strekt zich als buitenomtrek van een permanent graslandperceel en ook als oeverbegroeiing van een stelsel van grachten en waterlopen uit over een lengte van circa 1300 meter.
ID: 304769 | Landschappelijk element
's Gravenvoeren (Voeren)
De opgaande veldolm staat in een houtkant op de perceelsgrens van een grasland en een bos. De houtkant bestaat uit opgaande zomereiken, hakhoutstoven van gewone es, zware opgaande veldiepen, sleedoorn, robinia, hazelaar. De opgaande veldolm heeft een omtrek tot 285 cm.
ID: 304772 | Landschappelijk element
's Gravenvoeren (Voeren)
De houtkant bestaat uit opgaande zomereiken, hakhoutstoven van gewone es, zware opgaande veldiepen, sleedoorn, robinia, hazelaar. In de onderbegroeiing komt muskuskruid en boszegge voor.
ID: 132360 | Landschappelijk element
Berneauweg, Dalhemerweg (Voeren)
De houtkant staat op het talud op de valleirand van 'De Beek'. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout van veldesdoorn, opvallend veel hakhout van iep en gewone robinia, opgaande bomen van gewone robinia, eenstijlige meidoorn, hakhout van zoete kers, opgaande bomen van gewone es, hakhout van boswilg, opgaande bomen van Canadapopulier, hakhout van gewone hazelaar, opgaande zomereiken van meer dan 3m omtrek, hakhout en opgaande bomen van gewone esdoorn, kruisbes, roos, gewone kardinaalsmuts, schietwilg en sleedoorn.
ID: 132383 | Landschappelijk element
Berwijnstraat, Voerenstraat (Voeren)
De gemengde houtkant op de linker oever van de rivier de Berwijn bestaat uit opgaande en geknotte bomen van zomereik, hakhout van hazelaar, knotbomen van gele bindwilg en knotbomen en hakhout van winterlinde. Het hakhout van een winterlinde meet 560 cm omtrek. Gewone haagbeuk, zoete kers, fijnspar en Canadapopulier komen voor als opgaande bomen. Gewone robinia in zowel hakhout als als opgaande bomen, olm, lork, gewone es (hakhout, opgaande en geknotte bomen) en hakhout van veldesdoorn, zwarte els en kraakwilg komen voor. In het talud is er een restant van een veekering bestaande uit eenstijlige meidoorn. Er is een natuurrijke verrijking van schietwilg.
ID: 132359 | Landschappelijk element
Bovendorp (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de holle weg. De soorten bestaan uit hakhout van iep, hakhout van gewone es, hakhout en heester van meidoorn, knotbomen van schietwilg, twee opgaande zomereiken, sleedoorn, zoete kers, gewone kardinaalsmuts, roos, rode kornoelje en okkernoot. Het essenhakhout heeft een omtrek van meer dan 6 m. De opgaande eiken hebben een omtrek van meer dan 3,50 m.
ID: 132182 | Landschappelijk element
Commanderieshof (Voeren)
De houtkant op een talud van de holle weg bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van gewone hazelaar, opgaande bomen van zomereik en zoete kers en eenstijlige meidoorn op de kop van het talud als restant van een veekering met ook ruwe berk, bosrank en iep.