194 resultaten
ID: 80122 | Bouwkundig element
Dodenveldstraat 30 (Lommel)
Duitse militaire begraafplaats van 16 hectare, aangelegd in 1953-59 door de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge.
ID: 80177 | Bouwkundig element
Luikersteenweg (Lommel)
Begraafplaats na de Tweede Wereldoorlog aangelegd, met 257 graven van Poolse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen zijn. Het merendeel behoorde tot de Poolse 1ste Pantserdivisie, die ons land hielp bevrijden.
ID: 57013 | Bouwkundig element
Prins Boudewijnlaan (Maldegem)
Het Adegem Canadian War Cemetery werd aangelegd in 1945, naar ontwerp van architect Philip Hepworth en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. De definitieve symmetrische aanleg met ingangspoort, centraal kruis en gedenkhal dateert van 1952-53.
ID: 71020 | Bouwkundig element
Groenestraat 352 (Menen), Kruisstraat (Wevelgem)
Duitse militaire begraafplaats op grondgebied van Menen-Wevelgem. Het betreft één van de vier grote Duitse verzamelbegraafplaatsen in Vlaanderen, met bijna 48.000 doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats wordt onder meer gekenmerkt door een breukstenen muur aan straatzijde met een toegangsgebouw uit rode baksteen, afgesloten met een kunstig smeedijzeren hek, een geplaveid pad en een centrale kapel uit bruinroze zandsteen. De graven, afgedekt met vierkante granieten tegels, liggen verdeeld over vijftien perken en worden afgewisseld met lage kruisjes uit zwarte basaltlava. Opgaande bomen, hagen en struiken tooien het geheel.
ID: 32787 | Bouwkundig element
Nieuwkerkestraat (Mesen)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van Ch. Holden en W.C. Von Berg. De begraafplaats omvat een gedenkteken voor vermiste Nieuw-Zeelanders, bestaande uit een rotonde met een 'Cross of Sacrifice' en de namen van de vermisten ingebeiteld, evenals een schuilgebouw op de begraafplaats zelf, met een galerij met colonnade van pseudo-Dorische zuilen. De ommuurde begraafplaats bevat verder nog een 'Stone of Remembrance' en zes perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 200692 | Bouwkundig element
Rijselstraat (Mesen)
Britse militaire begraafplaats met graven uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van G.H. Goldsmith. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en enkele rijen witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen.
ID: 308345 | Bouwkundig element
Rijselstraat (Mesen)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van G.H. Goldsmith. Het betreft een ommuurde begraafplaats met een 'Cross of Sacrifice' en rijen witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 54827 | Bouwkundig element
Dorpsstraat (Middelkerke)
De begraafplaats werd aangelegd door de Duitse bezetter als oorlogsbegraafplaats in 1915. de graven werden in 1957-1958 ontruimd en overgebracht naar de oorlogsbegraafplaats te Vladslo. In dit zelfde jaar wordt het kerkhof rondom de kerk van Leffinge verplaatst hier. Bakstenen ingangsgebouw met modernistisch inslag: centrale rondbogige doorrit onder scherp zadeldak. Ten noorden, op het uiteinde van de begraafplaats, vrijstaand voormalig Duits mausoleum voor de gesneuvelde soldaten, in 1915 gebouwd door de bezetter naar ontwerp van Hauptmann Lowenstein.
ID: 24027 | Bouwkundig element
Beselarestraat (Moorslede)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van Ch. Holden. De ommuurde begraafplaats met toegangsgebouw en schuilgebouw omvat een Duitse bunker, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' en zes regelmatige perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 200825 | Bouwkundig element
Brugse Steenweg (Nieuwpoort)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en G.H. Goldsmith. De begraafplaats is deels ommuurd, deels met een haag omheind en heeft een open geplaveide toegang met breed uitgewerkte trap, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', twee schuil- en dienstgebouwtjes uit natuursteen en en rijen witte graftekens. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.