2786 resultaten
ID: 56186 | Bouwkundig element
Rekkemstraat 89 (Menen)
Tweeledige nog deels omwalde hoeve bestaande uit een mote met woonhuis en een neerhof waarin de gebouwen U-vormig opgesteld staan. Hoeve, bestaande uit al dan niet geschilderde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken en opgesteld rond een deels gekasseid, deels onverhard erf. Oostelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers met muurkapel. Onderkelderd, vermoedelijk 17de-eeuws boerenhuis. Zeven traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak doorbroken door laadluik. Dubbele dwarsschuur. Vermoedelijk 17de-eeuws, met verankerde bakstenen lijstgevel.
ID: 56096 | Bouwkundig element
Vaubanstraat 22, 24A (Menen)
Wapenarsenaal opgetrokken tijdens het Hollandse bewind circa 1820. Dieper in gelegen en haaks op de straat ingeplant gebouw op rechthoekige plattegrond. Rode baksteenbouw onder zadeldak, oorspronkelijk aarden dakbedekking gestut door een verhoogde bakstenen borstwering confer rechter zijgevel.
ID: 217025 | Bouwkundig element
Veldstraat (Menen)
Duitse bunker, in 1917 opgetrokken net achter de 'Meenen Riegel', een dubbele stelling die ten westen van Menen liep. Er takte een smalspoor af tot tegen de bunker.
ID: 217026 | Bouwkundig element
Veldstraat 74 (Menen)
Duitse bunker, opgetrokken net ten westen van de 'Meenen Riegel', een dubbele stelling ten westen van Menen. De bunker is opgetrokken bij een hoeve, die op Britse stafkaarten wordt aangeduid met 'Quandary Farm'.
ID: 217012 | Bouwkundig element
Wilgenlaan (Menen)
Het betreft één van drie Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, bij een hoeve die op Britse stafkaarten werd aangeduid met 'Query Farm'. Vlakbij, net ten zuidoosten van deze hoeve was een goederenstation met depot ingericht.
ID: 217013 | Bouwkundig element
Wilgenlaan 47 (Menen)
Eén van drie Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, bij een hoeve die op Britse stafkaarten werd aangeduid met 'Query Farm'. Vlakbij, net ten zuidoosten van deze hoeve was een goederenstation met depot ingericht.
ID: 40284 | Bouwkundig element
Dries 77 (Merchtem)
De historische site van het hof ten Houte bestaat uit een vierkante, middeleeuwse woontoren, die vermoedelijk opklimt tot de tweede helft van de 15de eeuw (na 1468), en bijhorende, heden vernieuwde hoevegebouwen.
ID: 40238 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Reedijk 10 (Merchtem)
Villa, kadastraal geregistreerd in 1884, bereikbaar door een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers gevolgd door een beboomde dreef, gelegen op een historische, omgrachte motte met een bescheiden landschappelijke beplanting.
ID: 300804 | Bouwkundig element
Asselkouter, Houtenmolenwegel, Munteplein, Ruspoel, Torrekensstraat, Zink (Merelbeke-Melle)
Het bescheiden dorpscentrum van Munte, met het Munteplein en de Sint-Bonifatiuskerk als kern, valt op door het vrijwel onverstoord gebleven landelijk uitzicht en zijn bijzonder aantrekkelijk karakter.
ID: 308238 | Bouwkundig element
Asselkouter (Merelbeke-Melle)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de tweede verdedigingslijn. De bunker bevat één bunkerruimte met een schietopening voor mitrailleur.