36 resultaten
ID: 80075 | Bouwkundig element
De Kluis 1 (Hamont-Achel)
Oorspronkelijk verblijfplaats van kluizenaars, vanaf 1846 priorij, sinds 1871 trappistenabdij, gelegen op de Belgisch-Nederlandse grens.
ID: 200394 | Bouwkundig element
Kempische steenweg (Hasselt)
Begraafplaats met typisch 19de-eeuwse parkbegraafplaatsaanleg, ter vervanging van het ‘groot kerkhof’ van Hasselt, dat tegen het einde van de 18de eeuw overvol geworden.
ID: 22451 | Bouwkundig element
Dorpsstraat (Herk-de-Stad)
Op het kerkhof, nabij de inkompoort, is een kapel op rechthoekige plattegrond gesitueerd.
ID: 22450 | Bouwkundig element
Dorpsstraat 8 (Herk-de-Stad)
Het classicistisch zaalkerkje is gedateerd 1752 op een gevelsteen boven het portaal. Omheen de kerk ligt het omheinde kerkhof.
ID: 80620 | Bouwkundig element
Maastrichtsestraat (Houthalen-Helchteren)
Witbeschilderde baksteenbouw onder zadeldak in 1940 opgetrokken, jaar van aanleg van het kerkhof.
ID: 79627 | Bouwkundig element
Westbroekstraat (Houthulst)
In de kerkhofmuur ingewerkte kapel toegewijd aan Sint-Anna, zie opschrift. Geelbakstenen kapel uit de jaren 1920 op rechthoekige plattegrond met overhoekse versneden steunberen onder blauw pannen zadeldak tussen twee tuitgevels met muurvlechtingen.
ID: 30661 | Bouwkundig element
Veurnseweg 110 (Ieper)
Georiënteerd bedehuis in vereenvoudigde neoromaanse stijl met toren op het zuidwesten, naar ontwerp van de architecten J. en L. Viérin van 1924, afwijkend van vooroorlogs uitzicht, middenin een deels omhaagd kerkhof, afgezet door middel van een bakstenen muurtje met ezelsrug tussen postamenten. Neogotische kapel achter het koor, richting Kerkweg. Gekasseid west gelegen kerkpad.
ID: 208899 | Bouwkundig element
Sint Andriesstraat (Koekelare)
Rechthoekige plattegrond, afgezoomd door een haag van haagbeuk. Toegankelijk aan de noordoost- en de westzijde. Westelijke hoofdingang afgezoomd door een haag van haagbeuk waarin een afzonderlijke toegang voor de calvarieberg.
ID: 91343 | Bouwkundig element
Werkenplein (Kortemark)
Kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. De omgeving van de Sint-Martinuskerk is sinds 1957 beschermd als landschap. De wederopbouwkerk, het kerkhof met de leilindes, de ommegang van zeven kapellen, de gekasseide paden en de haag van haagbeuk is samen met de site van de "Hoge Andjoen" beschermd als landschap. De kerk en het kerkhof bevinden zich op het neerhof van de site "Hoge Andjoen", een lager gelegen zone aan de voet van de motte. Het beschadigde, vóóroorlogse kerkhof met ijzeren hek wordt in 1924-1925 hersteld naar ontwerp van architect Thierry Nolf (Torhout).
ID: 32240 | Bouwkundig element
Kasteelstraat (Kortessem)
Eenvoudig neogotisch bakstenen bedehuis opgericht circa 1880 op het kerkhof van Guigoven.