2786 resultaten
ID: 140052 | Archeologisch geheel
Peer (Peer)
Deze zone omvat de historische stadskern van Peer.
ID: 80653 | Bouwkundig element
Kerkstraat (Peer)
De decanale Sint-Trudokerk kent een lange geschiedenis die nauw verbonden is met de geschiedenis van Peer. De kerk wordt gedomineerd door haar imposante gotische toren.
ID: 80250 | Bouwkundig element
Hamonterweg (Pelt)
Opgericht kort vóór de Tweede Wereldoorlog, in de nabijheid van brug 6 op de weg naar Achel en Hamont.
ID: 212371 | Bouwkundig element
Vliegveldweg 2 (Pittem)
Hoeve langs de straat afgezoomd door meidoornhaag, doorbroken door ijzeren hek tussen betonpijlers, geflankeerd door twee Hollandse linden. Begraasd erf met ten westen een woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak in zwartgeglazuurde pannen, gedateerd in de zijgevel 1827. Ten noordoosten van het woonhuis bevindt zich een van elders afkomstige barak uit de Eerste Wereldoorlog onder zadeldak in mechanische pannen.
ID: 213349 | Bouwkundig element
Canadaweg (Poperinge)
Houten barak uit de Eerste Wereldoorlog gelegen binnen het domein van het neoclassicistische kasteel 't Couthof, aan de kant van de Canadaweg.
ID: 213571 | Bouwkundig element
Dasdreef (Poperinge)
Bovengrondse betonnen constructie in weide, te bereiken via de Dasdreef, die de Brabantstraat ter hoogte van huisnummer 5 kruist.
ID: 217120 | Bouwkundig element
Dodemanstraat (Poperinge)
Geallieerde betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, vermoedelijk van Britse makelij, opgetrokken nabij het vliegveld 'Abeele Aerodrome'.
ID: 213572 | Bouwkundig element
Helleketelweg 15 (Poperinge)
Amerikaanse mitrailleurpost uit twee bouwlagen, in 1918 ingebouwd in een bestaand wagenhuis van een hoeve.
ID: 31476 | Bouwkundig element
Kasteelstraat 1 (Poperinge)
Neoclassicistisch herenhuis gebouwd circa 1810 op de plaats van het in 1793 vernield kasteel. Het kasteel werd gebouwd in 1620 en is zichtbaar op een 17de-eeuwse afbeelding van Sanderus.
ID: 213350 | Bouwkundig element
Krombeekseweg 82 (Poperinge)
Houten barak, afkomstig van een hospitaalsite die tijdens de Eerste Wereldoorlog was opgericht voor de achtergebleven burgerbevolking in het onbezette deel van België en ook tijdelijk als militair hospitaal werd gebruikt. De site bleef na de wapenstilstand fungeren als hospitaal ter vervanging van de vernielde hospitalen in de frontstreek, vervolgens als sanatorium voor tuberculoselijders. In 1930 verhuisde dit sanatorium, samen met één barak en de toegangspoort naar De Lovie in Proven.