2785 resultaten
ID: 32864 | Bouwkundig element
Leiestraat 24 (Wervik)
Eclectisch torentje aan de Leie, eertijds benut voor het uithangen van brandweerslangen.
ID: 217010 | Bouwkundig element
Menenstraat 127 (Wervik)
Duitse mitrailleurs- en observatiepost bij hoeve 'Ten Drien Eecken', die op Britse stafkaarten werd aangeduid met 'Cloud Farm'. De bunker maakte deel uit van de meest westelijke verdedigingslijn van de 'Meenen Riegel'.
ID: 32903 | Bouwkundig element
Ooievaarsstraat 45 (Wervik)
Voormalige apotheek en drogisterij, naar verluidt naar ontwerp van architect H. Hoste (Brugge) van 1919-1920; sinds circa 1988 horecabedrijf. In het pand zit een Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog.
ID: 217016 | Bouwkundig element
Peperstraat 30 (Wervik)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, vermoedelijk in een bestaand bakstenen gebouw opgetrokken. Net naast (ten oosten van) het woonhuis stonden vóór de oorlog drie gebouwen op een rij, die op Britse militaire stafkaarten werden aangeduid met 'Peaks Buildings'.
ID: 43635 | Bouwkundig element
Abdijstraat 40 (Westerlo)
Gedurende de lange geschiedenis groeide het klooster uit tot een omheind abdijcomplex met grotendeels bewaarde omgrachting en talrijke gebouwen.
ID: 41233 | Bouwkundig element
Polderstraat 51 (Westerlo)
Kasteel met middeleeuwse donjon, 16de-eeuwse uitbreiding en 17de-eeuwse en 19de-eeuwse aanpassingen, nauw verbonden met de geschiedenis van de gemeente.
ID: 41237 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Sint-Lambertusstraat 4 (Westerlo)
Pastorie met oorspronkelijk omgrachte tuin gelegen ten noorden van de kerk, volgens jaarankers aan oostelijke achtergevel opgericht in 1618. De oude structuur van de tuin bleef grotendeels bewaard in de symmetrische padenstructuur en enkele solitaire taxusbomen.
ID: 41241 | Bouwkundig element
Vismarkt 24 (Westerlo)
Complex met neo-Vlaamserenaissance-inslag van 1896, naar ontwerp van P.J. Taeymans.
ID: 308272 | Bouwkundig element
Biezeweg 19 (Wetteren)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, elk voorzien van een schietopening voor mitrailleur.
ID: 84877 | Bouwkundig element
Brusselsesteenweg (Wetteren)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de tweede verdedigingslijn. De bunker werd ingebouwd in de brug onder de spoorlijn tussen Melle en Wetteren en bevat één bunkerruimte met schietopening voor mitrailleur.