Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

93121 resultaten


ID: 39631 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Rendries 11 (Herne)
Hoeve met mooi boerenburgerhuis van anderhalve verdieping en zes traveeën onder een pannen zadeldak, naar verluidt gebouwd in 1878. L-vormige stalvleugel en langsschuur rondom het achtergelegen erf.


ID: 39629 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Rendries 2 (Herne)
Bakstenen gebouwen uit de 19de eeuw, gegroepeerd rondom de geplaveide binnenplaats. Inrijpoort opgenomen in een dienstgebouw, met in de gevel ingewerkte Onze-Lieve-Vrouwekapel.


ID: 131102 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als afsluitingshaag

Rendries 5 (Herne)
De geschoren meidoornhaag bevindt zich op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De haag ligt langs een landbouwweg ten noorden van de hoeve die vanaf de Rendries richting de Mark loopt. In de afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) staat een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna). Daarnaast staan er ook opgaande en geknotte bomen en een mispel (Mespilus germanica) in de haag.


ID: 131103 | Landschappelijk element

Natuurlijk gevormde mispel in afsluitingshaag

Rendries 5 (Herne)
De mispel is natuurlijk gevormd in een geschoren meidoornhaag op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De mispel staat in de afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn die ook een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn en opgaande en geknotte bomen bevat.


ID: 131104 | Landschappelijk element

Opgaande es in afsluitingshaag

Rendries 5 (Herne)
De opgaande gewone es (Fraxinus excelsior) bevindt zich op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De es staat in de afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna). De beplantingen liggen langs een landbouwweg die ten noorden van de hoeve vanaf de Rendries richting de Mark loopt. Daarnaast staat een ook een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), geknotte bomen en een mispel (Mespilus germanica) in de haag.


ID: 131105 | Landschappelijk element

Op enen gezette meidoorn in afsluitingshaag

Rendries 5 (Herne)
De op enen gezette meidoorn bevindt zich op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De eenstijlige meidoornheester (Crataegus monogyna) ligt in een geschoren haag langs een landbouwweg die ten noorden van de hoeve vanaf de Rendries richting de Mark loopt. In de afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) staan ook opgaande en geknotte bomen en een mispel (Mespilus germanica).


ID: 131106 | Landschappelijk element

Gekandelaarde haagbeuk in afsluitingshaag

Rendries 5 (Herne)
De gekandelaarde haagbeuk bevindt zich op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De boom ligt in een afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn. De haag ligt langs een landbouwweg die ten noorden van de hoeve vanaf de Rendries richting de Mark loopt. In de haag staat eveneens een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn, opgaande en geknotte bomen en een mispel.


ID: 131107 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van meidoorn bij hoogstamboomgaard

Rendries 5 (Herne)
De geschoren veekeringshaag van eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) bevindt zich op de perceelsrand van een weiland ten zuiden van de hoeve. Op het grasland bevinden zich nog enkele fruitbomen. De hoogstamboomgaard wordt aan de noordwest- en zuidwestzijde afgesloten door de meidoornhaag.


ID: 39630 | Bouwkundig element

Kleine vierkantshoeve

Rendries 8, 8A (Herne)
Kleine vierkantshoeve uit einde 19de eeuw. Eénlaags boerenburgerhuis van zeven traveeën met zadeldak en een klokkenruiter.


ID: 131351 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant langs holle weg bij gemeentegrens

Roosbroekstraat (Herne)
De gemengde houtkant is aangeplant op de noordelijke zijde van een holle weg die op de grens ligt van de deelgemeenten Sint-Pieters-Kapelle (Herne) en Marcq (Edingen). Dit is tevens ook de provincie- en gewestgrens. Ook op de zijde van Marcq ligt een houtkant op het talud van de holle weg. In het talud dagzomen er rotsen. Er komen opgaand en knotbomen van zomereik (Quercus robur) in voor. Ook sleedoorn (Prunus spinosa), hakhout van wilg (Salix), opgaande bomen van Canadapopulier (Populus x canadensis), hakhout van gewone hazelaar (Corylus avallana) en veldesdoorn (Acer campestre). Er zijn ook veel stoven van olm,