Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

93121 resultaten


ID: 9026 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Pardassenhoek 6 (Herzele)
Middelgrote gesloten hoeve met gebouwen gegroepeerd rondom een gekasseide en geplaveide binnenplaats. Ten zuidwesten, inrijpoort opgenomen in stalvleugel. Ten noordwesten, boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zes traveeën onder geknikt zadeldak; kern uit tweede helft 18de eeuw, aangepast in de 19de eeuw.


ID: 9027 | Bouwkundig element

Hof te Welle

Pardassenhoek 7 (Herzele)
Grote gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een gebetonneerde en geplaveide binnenplaats met tuin. Ten noordwesten, boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zeven traveeën onder zadeldak; verankerd jaartal 1749 in de erfgevel, ingrijpende aanpassingen uit de 19de en 20ste eeuw.


ID: 8962 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Antoniusparochie met tuin

Pastorijstraat 3 (Herzele)
De voormalige pastorie van de Sint-Antoniusparochie van Borsbeke met omgevende tuin werd aan het einde van de 19de eeuw opgetrokken. Het kenmerkende interieur bleef goed bewaard.


ID: 8946 | Bouwkundig element

Hoeve horend bij kasteel

Peperstraat 50 (Herzele)
Kleine U-vormige hoeve met pittoresk neogotisch woonhuis aan de straatkant. Deze woning diende oorspronkelijk als huisvesting voor de parktoezichter.


ID: 8947 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Peperstraat 52 (Herzele)
Boerenarbeidershuisje van het enkelhuistype met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 8978 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Perrestraat 16 (Herzele)
Boerenhuis met voortuintje met heg. Dubbelhuistype met anderhalve bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 9028 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Pijpketel 1 (Herzele)
Grote gesloten hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw, met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een geasfalteerde binnenplaats met tuin. Ten oosten, overluifelde poort. Boerenhuis van het dubbelhuistype met twee en een halve bouwlaag van vijf traveeën.


ID: 9029 | Bouwkundig element

Heilige Moeder Annakapel

Populierestraat (Herzele)
Kapel, via een gevelsteen gedateerd 1845. De gronden waren eigendom van de familie Van Der Sype, woonachtig op het naburige 17de-eeuwse boerenhof. De kapel werd opgetrokken door J.B. Van De Sype.


ID: 9030 | Bouwkundig element

Boerenwoning met inrijpoort en zeepziederij

Populierestraat 1, Sint-Lievensplein 10 (Herzele)
Recent vernieuwd boerenhuis en inrijpoort, opgetrokken met gebruik van recuperatiemateriaal van het voormalige boerenhuis; sleutel met jaartal 1760 in de omlijsting van de poort. Daarachter, olieslagerij en heden maalderij Moulart, ontstaan circa 1830, voorheen zeepziederij.


ID: 9032 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Populierestraat 18 (Herzele)
De bakstenen boerenwoning aan de Populierestraat is het restant van een laat-17de-eeuwse vierkantshoeve in vakwerkbouw; oude kern aangepast in de 19de eeuw.