Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

649 resultaten


ID: 131820 | Landschappelijk element

Opgaande beuk als hoekboom

Schilberg (Voeren)
De opgaande beuk staat op de perceelsgrens aangeplant, in de hoek van enkele landbouwpercelen. De beuk staat in de omgeving van de de vakwerkschuur Schilberg.


ID: 132302 | Landschappelijk element

Houtkant op talud holle weg

Schophemmerhei (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud van een holle weg. De soortensamenstelling bestaat uit hakhout, knotbomen en opgaande bomen van gewone es, hakhout van hazelaar, opgaande bomen van zoete kers, opgaande zomereik, knotbomen van zomereik met een omtrek van meer dan drie meter, gewone kardinaalsmuts, eenstijlige meidoorn, opgaande Canadapopulier, sleedoorn, bosrank, rode kornoelje, olm, hakhout van zomerlinde, knotbomen van gewone beuk en haagbeuk. Opvallend is het zeer oude hakhout van veldesdoorn, met een omtrek van meer dan vijf meter.


ID: 132167 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk bij rand Vrouwenbos

Sint-Pieterstraat (Voeren)
De kaphaag van haagbeuk bevindt zich op de westrand van het Vrouwenbos, bij de grens met een hoogstamboomgaard. De 160m lange kaphaag bestaat behalve uit knotbomen van haagbeuk, met knothoogte 180 cm, uit knotbomen van gewone beuk en zomereik.


ID: 131829 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Ulvend (Voeren)
De houtkant bij Ulvendkerkberg staat op een talud in een zijvallei van de Voer. Hij bestaat uit gewone hazelaar, meidoorn, gewone beuk, gewone es, scherpe hulst, zoete kers, sleedoorn en zomereik. Er is een natuurlijke verrijking met wilde bosrank.


ID: 132221 | Landschappelijk element

Opgaande beuk langs overharde weg

Veld (Voeren)
De opgaande beuk staat langs een onverharde weg die de grens vormt tussen Sint-Pieters-Voeren en Sint-Martens-Voeren.


ID: 131928 | Landschappelijk element

Hakhoutstoof van beuk

Veurs (Voeren)
De hakhoutstoof van gewone beuk bevindt zich langs een pad in het zuidelijk deel van het Veursbos. De oude hakhoutstoof heeft zes zware stammen waarvan er twee vergroeid zijn. Het omvangrijke beukenhakhout heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131929 | Landschappelijk element

Hakhoutstoof van beuk

Veurs (Voeren)
De hakhoutstoof van gewone beuk bevindt zich langs een pad in het zuidelijk deel van het Veursbos. De oude hakhoutstoof heeft zes zware stammen. Het omvangrijke beukenhakhout heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131930 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs weg bij bosrand

Veurs (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud bij een weg aan de westelijke bosrand van het Veursbos. Hakhout van gewone beuk, hakhout en opgaande bomen van gewone es en opgaande bomen van zoete kers komen voor. Ook gewone hazelaar en wilde lijsterbes zijn in de houtkant aanwezig.


ID: 131177 | Landschappelijk element

Solitaire bruine beuk in kasteeldomein Ortegat

Belselestraat 2 (Waasmunster)
De solitaire bruine beuk bevindt zich op het kasteeldomein Ortegat, op de hoek van de Belselestraat en de Hoogstraat ten noorden van het centrum van Waasmunster. De boom maakte deel uit van de site van de abdij Roosenberg, die in 1797 werd afgebroken. Het kasteeldomein waar hij toe behoort dateert van circa 1814.


ID: 134403 | Landschappelijk element

Parkje van het kasteeltje Thenaers

Wellen (Wellen)
Verwaarloosd parkje met enkele beeldbepalende bomen, bij een huis van 1877.