Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1060 resultaten


ID: 40613 | Bouwkundig element

Hof te Lansrode

Sint-Annalaan 103 (Sint-Genesius-Rode)
Hoevesite, woonhuis met lagere aanbouw en jaarankers 1739, natuurstenen pomp aan de voordeur en achteraan ommuurde moestuin met bakhuis, links van de woning een langsschuur en rechts stalvleugel.


ID: 14807 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Loeverstraat 18 (Sint-Gillis-Waas)
Hoeve met losse bestanddelen bestaande uit woonhuis en schuur. Ruim voorerf als groentetuin in gebruik. Woonhuis met geschilderde voorgevel van vijf + één travee en één bouwlaag onder zadeldak, in de tweede helft van de 19de eeuw te dateren. Achtergevel wijst op oude kern uit de 17de tot de 18de eeuw.


ID: 3341 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Berlaarbaan 311 (Sint-Katelijne-Waver)
Typische, achterin gelegen hoeve van 1918 met moestuin en aangebouwde serre met schuine dakhelling.


ID: 86231 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster- en scholencomplex zusters ursulinen

Bosstraat 9 (Sint-Katelijne-Waver)
De school en het klooster van de zusters ursulinen te Onze-Lieve-Vrouw-Waver werd opgericht in 1841 onder impuls van pastoor J.B. Verheyden met hulp van zusters uit het klooster van Tildonk. Het park dat onmiddellijk aansluit op de gebouwen is een zeldzame getuige van de park- en groenaanleg binnen het typisch 19de-eeuwse opvoedingsconcept van het meisjespensionaat.


ID: 309611 | Landschappelijk element

Omgeving van de Midzeelhoeven

Midzelen 25-27 (Sint-Katelijne-Waver)
De historische configuratie van de Midzeelhoeven I en II rond het driehoekig middenplein is bewaard. Bij de hoeven zijn nog relicten van een boomgaard aanwezig en een omhaagde moestuin.


ID: 59030 | Bouwkundig element

Hoeve 't Appelken

Appelstraat 3 (Sint-Laureins)
Het boerenerf is een mooi voorbeeld van een traditionele open dorpshoeve met eenvoudige boerenwoning uit 1887, losstaande opvallende bedrijfsgebouwen met onder meer 18de-eeuwse schuur en een hoogstamboomgaard. Een bochtig gekasseid pad voert vanaf het inrijhek naar de hoevegebouwen. Een oude drinkpoel voor het vee, reeds opgetekend op het primitief kadasterplan van 1834, is omringd door knotwilgen.


ID: 14948 | Bouwkundig element

Hoeve

Brandstraat 29 (Sint-Niklaas)
Boerderij bestaande uit woonhuis en dwarsschuur; centrale mestput. Voortuin gebruikt als moestuin en van de straat afgesloten door een meidoornhaag.


ID: 15321 | Bouwkundig element

Boerenhuisje

Kwakkelhoekstraat 89 (Sint-Niklaas)
Boerenhuisje van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), in de eerste helft van de 18de eeuw te dateren.


ID: 15308 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Marktstraat 39 (Sint-Niklaas)
Boerderij van het langgestrekt type, met woonhuis, schuur en stallingen onder dezelfde nok (voorgevel van de straat afgewend). Tussen de gebouwen en de straat ligt de groentetuin en een boomgaard, ook als varkensweide gebruikt.


ID: 90874 | Bouwkundig element

Hoeve

Brabantsebaan 444 (Sint-Pieters-Leeuw)
Hoevecomplex, bestaande uit een woonstalhuis uit de eerste helft 19de eeuw, uitbreiding met schuur, aangebouwd varkenshok en open wagenhuis in 1865, koestal en varkensstal van 1913.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.