Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

228 resultaten


ID: 200584 | Bouwkundig element

Werkhuizen en magazijnen

André Dumontlaan (Genk)
Werkhuizen en magazijnen met art-deco-inslag, opgetrokken in baksteenmetselwerk, stortbeton en betonblokken; metalen vakwerkspanten.


ID: 26447 | Bouwkundig element

Spoorwegwerkplaats Atelier Central de Réparation

Brusselsesteenweg (Gent)
Vlaamse spoorwegwerkplaats, opgericht in 1881 naar bouwplannen van architect Stasino en in gebruik genomen in 1884. De grootschalige site omvat nog een deel van de oorspronkelijke bebouwing, namelijk onder meer een bureelgebouw, aanleunend bij de neotraditionele bouwstijl, en verscheidene bakstenen werkplaatsgebouwen gebouwd volgens eenzelfde bouwconcept, een later toegevoegd oliemagazijn van circa 1900, en technische uitrusting.


ID: 19305 | Bouwkundig element

Industrieel gebouw

Kazemattenstraat 80 (Gent)
Achterin gelegen industrieel gebouw, omstreeks het vierde kwart van de 19de eeuw en vroege 20ste eeuw magazijn, stoom-déchetsfabriek, stoomkuiperij en stoomvlasfabriek.


ID: 19275 | Bouwkundig element

Rijtuigmakerij K.J. De Pauw

Keizer Karelstraat 97 (Gent)
Werkhuis en magazijn van de rijtuigmaker K.J. De Pauw, opgetrokken in 1887 en uitgevend op de Kapucijnenham. Baksteenbouw van twee bouwlagen, elf traveeën, onder zadeldaken.


ID: 20652 | Bouwkundig element

Achterbouw met schrijnwerkerij

Kortrijksepoortstraat 236 (Gent)
In het voetpad, voor de fraaie winkelpui van nummer 236 verraadt een natuurstenen vloeromlijsting met metalen valluik een onderdoorgang naar een vroeger naar de Leie afhellend steegje: rechts van dit bevindt zich volgens een gevelopschrift de "mechanise slypery E. Bauwens". Deze werd in 1846 als timmermansmagazijn Aug. Otten opgericht.


ID: 19560 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouwen

Nieuwland 65-67 (Gent)
Achterin gelegen industrieel complex, opklimmend tot de huidenvetterij F. Lantheere, die in 1882 omgevormd werd tot de stoomkartonnen-buiskensfabriek K.J. Rogghe-Leroux. Bakstenen constructie van één bouwlaag in T-vorm, van 1852 en 1890, in deels gesloopte toestand. Best bewaarde gedeelte, onderkelderd voormalig bureelgebouw van drie traveeën, onder mansardedak, van 1890. Interieur, samengesteld uit vijf hallen, daterend uit 1890.


ID: 19651 | Bouwkundig element

Stoomhoutzagerij Karel Herssens

Schoolkaai 27, 27A (Gent)
Eenvoudige bakstenen constructie met kelderverdieping en twee en een halve bouwlaag en zes traveeën, onder zadeldak, met links een aangebouwde ronde fabrieksschoorsteen op vierkante basis.


ID: 19093 | Bouwkundig element

Herenhuis met achterliggend magazijn

Simon de Mirabellostraat 25, 25A (Gent)
Onderkelderd herenhuis, volgens een bouwaanvraag van 1902 gebouwd in opdracht van aannemer Victor De Braeckeleire. Woning van vier traveeën en twee bouwlagen onder een mansardedak met vier houten dakkapellen. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met 19de-eeuwse ordonnantie in neoclassicistische stijl. De dubbele poort geeft toegang tot het achterliggende terrein met een magazijn uit 1915 en een houtzagerij en een houtopslagruimte uit 1929.


ID: 25894 | Bouwkundig element

Burgerhuis en stoom-houtzagerij

Speldenstraat 1-5 (Gent)
Breedhuis met wisselend aantal traveeën en twee bouwlagen, coöperatieve Vooruit vermoedelijk gebouwd circa 1904. In de achterbouw, uitziend op de Leie, bevinden zich de resten van een voormalige stoom-houtzagerij uit tweede kwart 19de eeuw.


ID: 19938 | Bouwkundig element

Parking met muurresten van gebouwen

Visserij (Gent)
Ten zuiden van woning nummer 202, braakliggend terrein, heden parking, met tal van muurresten, grondsporen, sporen van opgevulde kelders van de grotendeels verdwenen papiermakerij Vincent de Meerschman (einde 18de eeuw), circa 1830 gelijktijdig door een wind- en watermolen aangedreven ("La Province").