1060 resultaten
ID: 12140 | Bouwkundig element
Steenweg op Diest 74 (Turnhout)
Woonstalhuis met schuur, bakhuis en karrenhuis, opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw.
ID: 16808 | Bouwkundig element
's Heerwillems 10 (Veurne)
Hoeve als 't Groot Westhof reeds vermeld in de loop van de 17de eeuw. Voorheen klooster van norbertinessen afhankelijk van de Veurnse Sint-Niklaasabdij en zogenaamd Hof der Vrouwen, ingericht tot hoeve na afschaffing van het klooster waarvan de bezittingen eigendom werden van vermelde abdij. De huidige hoeve werd kort na de Eerste Wereldoorlog wederopgebouwd, naar ontwerp van C. Van Elslande, midden bewaarde omwalling. Lage, losse bestanddelen van baksteen onder zadeldaken, in een wederopbouwarchitectuur aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw.
ID: 16875 | Bouwkundig element
Blauwhuisstraat 1 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken rondom onverhard erf met bakstenen voetpad.
ID: 16907 | Bouwkundig element
Boonakkerstraat 9 (Veurne)
Oorspronkelijk omwald hoevetje met losse bestanddelen rondom deels verhard erf.
ID: 16667 | Bouwkundig element
Brugse Steenweg 222 (Veurne)
Hoeve uit het tweede of derde kwart van de 18de eeuw behalve de 19de-eeuwse langsschuur,. Losse, lage bestanddelen van verankerde en witgekalkte baksteen meestal op gepikte plint, onder zadeldaken rondom met gras begroeid erf; laag ommuurde moestuin voor het boerenhuis.
ID: 16669 | Bouwkundig element
Burgweg 1 (Veurne)
Naar het zuidoosten georiënteerd boerenhuis met voorgelegen moestuin. Ten noordoosten, klein erf met vaalt, en vlierhaag aan het Slabbelinckgeleed; ten noordwesten, erftoegang tussen bakstenen hekpijlers.
ID: 16976 | Bouwkundig element
Driekoningenstraat 1 (Veurne)
Hoeve ten zuidoosten van het kanaal Veurne-Sint-Winoksbergen. Semigesloten opstelling van verankerde bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom begrint rechthoekig erf.
ID: 16977 | Bouwkundig element
Driekoningenstraat 2 (Veurne)
Hoeve met L-vormige opstelling van de lage hoevegebouwen onder zadeldaken, behalve alleenstaand wagenhuis en bakhuis, rondom onverhard erf met vaalt; verharde stoepen; moestuintje omgeven met doornhaag voor het boerenhuis.
ID: 16979 | Bouwkundig element
Fort 6-7 (Veurne)
Arbeiderswoningen als haaks ingeplante blikvanger op driesprong bij Westmolenstraat en Sacramentstraat; stoep met waterpomp.
ID: 16879 | Bouwkundig element
Gouden-Hoofdstraat 66 (Veurne)
Ingeplant aan westelijke dorpskomrand van Wulveringem, op kruispunt bij Kwadestraat. Afspanningstype aanleunend bij het langgestrekte hoevetype van boerenhuisherberg met links aanleunende kleine stal en dwarsschuurtje. Geasfalteerd voorpleintje. Achterliggende moestuin met haag aan straatzijde.