Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

626 resultaten


ID: 132294 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Snauwenberg, Vitschen (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich langs een pad, op een talud tussen een weiland en een wastine. De soortensamenstelling bestaat uit hakhout, knotbomen en opgaande bomen van gewone es, opgaande bomen en hakhout van zoete kers, gewone kardinaalsmuts, roos, bosrank, kruisbes en gewone hazelaar. De houtkant werd aangeplant met een welbepaalde functie, namelijk het voorkomen van erosie en het vastleggen van het talud. Een andere functie van de houtkant was het gebruik van het hout als brand-, ambachts-, bouw- of geriefhout of loofvoerdering. Het hakhoutbeheer is een bepaalde beheervorm uit het verleden waarbij beplantingen werden gekapt of geknot.


ID: 132347 | Landschappelijk element

Beplantingen bij Steenboskapel

Steenbos (Voeren)
De opgaande valse Christusdoorn staat bij de Steenboskapel op het kapelhof. Er staat tevens hakhout van gewone esdoorn, hazelaar en gewone es.


ID: 132349 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs weg

Steenbos (Voeren)
De houtkant op talud staat langs een weg. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout van gewone es, kerspruim, sleedoorn en eenstijlige meidoorn.


ID: 131828 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs weg

Ulvend (Voeren)
De gemengde houtkant langs de weg Ulvend op de Ulvendkerkberg bestaat uit veldesdoorn, gewone hazelaar, gewone es, sleedoorn, winter- en zomereik.


ID: 131829 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Ulvend (Voeren)
De houtkant bij Ulvendkerkberg staat op een talud in een zijvallei van de Voer. Hij bestaat uit gewone hazelaar, meidoorn, gewone beuk, gewone es, scherpe hulst, zoete kers, sleedoorn en zomereik. Er is een natuurlijke verrijking met wilde bosrank.


ID: 131830 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs verlaten holle weg

Ulvend (Voeren)
De gemengde houtkant bij het gehucht Ulvend staat in het talud van een verlaten holle weg. De soortenrijke houtkant bestaat uit gewone hazelaar, zoete kers en meidoorn. Gewone haagbeuk komt voor als opgaande boom, en als knotboom, met omtrek van 310 cm. Gewone es komt voor als opgaande boom, hulst en zomereik als opgaande boom met een omtrek van meer dan 250 cm. Er is een natuurlijke verrijking met roos.


ID: 131831 | Landschappelijk element

Opgaande es als hoekboom

Ulvend (Voeren)
De opgaande es is aangeplant in de hoek van een weiland, bij het gehucht Ulvend. De hoekboom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131832 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs weg

Ulvend (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de weg Ulvend. De soortensamenstelling bestaat uit Hollandse linde, een restant van een veekering van meidoorn, gewone hazelaar, zoete kers, opgaande bomen van zomereik en opgaande bomen en hakhout van gewone es.


ID: 131694 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Varnstraat (Voeren)
De houtkant staat op een talud tussen twee graslanden. De soortensamenstelling bestaat onder andere uit hakhout van gewone hazelaar, zware hakhoutstoven van gewone es (620 cm en 640 cm omtrek), opgaande bomen en hakhout van zomereik, opgaande gewone robinia en opgaande zoete kers. Er is een natuurlijke bijmenging met spar, lork en sleedoorn.


ID: 131875 | Landschappelijk element

Opgaande es

Veld (Voeren)
De opgaande es staat op de perceelsgrens van een grasland, ter hoogte van een onverhard pad. De boom vormt een beeldbepalend object in de omgeving.