Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

138 resultaten


ID: 132380 | Landschappelijk element

Houtkant langs de Voerbeek

Grijzegraaf, Moleke, Mulleke (Voeren)
De gemengde houtkant staat langs de oever van de Voerbeek. De soortensamenstelling bestaat uit hakhout en knotbomen van schietwilg, hakhout van zwarte els, eenstijlige meidoorn, knotbomen van gele bindwilg, kraakwilg, opgaande Canadapopulieren, hakhout van gewone robinia, knotbomen van gewone es, boswilg en gewone hazelaar. Het hakhout van schietwilg heeft een omtrek tot meer dan 300 cm, de geknotte schietwilgen hebben een omtrek van meer dan 400 cm. Het hakhout van zwarte els heeft een omtrek tot meer dan 600 cm.


ID: 131763 | Landschappelijk element

Houtkant bij weidepoel

Hagelstein (Voeren)
De gemengde houtkant is aangeplant bij de oever van een poel in een weiland. De soortensamenstelling bestaat uit gewone hazelaar, opgaande gewone es, meidoorn en een schietwilg.


ID: 131764 | Landschappelijk element

Houtkant bij weidepoel

Hagelstein (Voeren)
De gemengde houtkant is aangeplant bij de oever van een poel in een weiland. De soortensamenstelling bestaat uit knotzomereiken, schietwilg, gewone es, meidoorn en een grote hakhoutstoof van amandelwilg.


ID: 131765 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant bij weidepoel

Hagelstein (Voeren)
De gemengde houtkant is aangeplant bij de oever van een poel in een weiland. De soortensamenstelling bestaat uit geknotte schietwilg, gewone es, meidoorn en gele bindwilg.


ID: 132365 | Landschappelijk element

Knotwilg met boomkruis

Hoeneveldje (Voeren)
De geknotte schietwilg heeft een houten boomkruis aan de voorzijde. De omvangrijke boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 132394 | Landschappelijk element

Houtkant langs de Berwijn

Holleweg (Voeren)
De houtkant op de linker oever van de Berwijn bestaat uit hakhout van zwarte els, gewone es, gewone esdoorn, opgaande bomen van schietwilg,struiken van gewone hazelaar, Er is een natuurlijke verrijking met rode kornoelje.


ID: 304854 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Komberg (Voeren)
DDe houtkant op het talud van Komberg bestaat uit een knotbomenrij van schietwilg, en hakhout van haagbeuk en hazelaar en opgaande gewone essen. Er is een bijmenging van sleedoorn, meidoorn, hop, bosrank, hazelaar, beklierde heggenroos en koebraam.


ID: 131836 | Landschappelijk element

Opgaande schietwilg als hoekboom

Kwinten (Voeren)
De opgaande schietwilg staat op de hoek van twee kadastrale percelen, ter hoogte van een pad door het Broekbos, richting de Veurs. De boom heeft een grote omvang.


ID: 304682 | Landschappelijk element

Spaarvijvers watermolen van Obsinnich en Remersdaalbeek met houtkanten

Middelhof, Obsinnich (Voeren)
Ten westen van de watermolen van Obsinnich bevindt zich in de vallei van de Remersdaalbeek een stelsel van relicten van vijvermolens. De Remersdaalbeek is een zijbeek van de Gulp die in Remerdaal ontspringt. De meest oostelijke spaarvijver is de grootste, de meest westelijke de kleinste. De kleinste vijver had een verbinding met de Remersdaalbeek. De oostelijk vijvers werd gehalveerd bij de bouw van het 45 km lang spoorlijntracé tussen Antwerpen-Tongeren-Visé-Aken, door de Duitsers gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Remerdaalbeek loopt ten noordwesten van het vijvercomplex. Vanaf de Kabinetskaart van de Ferraris zijn de spaarvijvers steeds op de verschillende kaarten aanwezig tot en met de topografische kaart van 1969. Op de kaart van 1981 zijn de vijvers aan het verlanden. Bij en in het stelsel van spaarvijvers staan beplantingen en rietlanden.


ID: 132156 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant langs Voer

Ordenmolen, Veld (Voeren)
Langs de Voer ligt de gemengde houtkant. De houtkant bevat zes geknotte schietwilgen, waarvan de zwaarste een stamomtrek van 535 cm heeft. Drie opgaande gewone essen en één knotes en een knotzomereik komen voor.