Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

115 resultaten


ID: 131849 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs holle weg

Berg (Voeren)
De gemengde houtkanten bevinden zich zowel op de taluds parallel met de hoogtelijnen, als langs de holle weg dwars daarop, die de weg Berg met Heijdt verbindt. De houtkanten bestaan uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, rode kornoelje, sleedoorn, meidoorn, zomereik, hakhout van gewone hazelaar, knotbomen van haagbeuk, en hakhout van winterlinde.


ID: 132383 | Landschappelijk element

Houtkant op steilrand langs de Berwijn

Berwijnstraat, Voerenstraat (Voeren)
De gemengde houtkant op de linker oever van de rivier de Berwijn bestaat uit opgaande en geknotte bomen van zomereik, hakhout van hazelaar, knotbomen van gele bindwilg en knotbomen en hakhout van winterlinde. Het hakhout van een winterlinde meet 560 cm omtrek. Gewone haagbeuk, zoete kers, fijnspar en Canadapopulier komen voor als opgaande bomen. Gewone robinia in zowel hakhout als als opgaande bomen, olm, lork, gewone es (hakhout, opgaande en geknotte bomen) en hakhout van veldesdoorn, zwarte els en kraakwilg komen voor. In het talud is er een restant van een veekering bestaande uit eenstijlige meidoorn. Er is een natuurrijke verrijking van schietwilg.


ID: 132385 | Landschappelijk element

Opgaande winterlinde op talud langs de Berwijn

Holleweg, Voerenstraat (Voeren)
De opgaande winterlinde maakt deel uit van een houtkant die de steilrand langs de Berwijn fixeert. De boom is een zuivere vertegenwoordiger van zijn soort (genenreservoir).


ID: 132386 | Landschappelijk element

Hakhout van winterlinde op steilrand langs Berwijn

Holleweg, Voerenstraat (Voeren)
De hakhoutstoof van winterlinde bevindt zich op een steilrand op de linkerflank van de Berwijnvallei. De zeer zware stoof heeft een meerstammige groeivorm ten gevolge van het hakhoutbeer, en is beeldbepalend omwille van zijn mooie representatieve groeivorm. Het hakhout is een zuivere vertegenwoordiger van zijn soort (genenreservoir).


ID: 132387 | Landschappelijk element

Geknotte winterlinden op steilrand langs Berwijn

Holleweg, Voerenstraat (Voeren)
De geknotte winterlinden staan op een steilrand op de linkerflank van de Berwijnvallei. De knotbomen zijn beeldbepalend. Het hakhout is een zuivere vertegenwoordiger van zijn soort (genenreservoir).


ID: 304679 | Landschappelijk element

Molenloop en spaarvijvers van watermolen van Sinnich

Kasteelstraat (Voeren)
De watermolen van Sinnich werd aangedreven door het water van een kanaal dat parallel liep met de Gulp. Dit kanaal leidde het water van de Gulp naar de molen. Tussen de molendijk en de Gulp bevinden zich drie relicten van molenvijvers. Deze zijn beplant met hakhout van zwarte els. Op het eiland staan opgaande winterlinden.


ID: 132148 | Landschappelijk element

Hakhout van winterlinde

Kattenroth, Komberg (Voeren)
De hakhoutstoof van winterlinde ligt in het bos Schophemerheide. Het hakhout heeft een omtrek van 590 cm, waarvan de zwaarste stamomtrek 238 cm is. Het hakhout is een relict van het historische bosbeheer.


ID: 132149 | Landschappelijk element

Hakhout van winterlinde

Kattenroth, Komberg (Voeren)
De hakhoutstoof van winterlinde ligt in het bos Schophemerheide. Het hakhout heeft een omtrek van 380 cm (gemeten op 30 cm). Het hakhout is een relict van het historische bosbeheer.


ID: 132174 | Landschappelijk element

Geknotte winterlinde

Krommejong (Voeren)
De winterlinde staat in een weiland, op de kruin van een graft parallel aan de weg 'Krommejong'. De knotboom met stamomtrek 300 cm heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 132180 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Krommejong (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud parallel aan de weg 'Krommejong', en is aan de andere zijde begrensd door akkerland. Gewone hazelaar, gewone haagbeuk, winterlinde en gewone es komen als hakhout voor, met daarnaast ook eenstijlige meidoorn en sleedoorn.