Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

221 resultaten


ID: 81175 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouw

Trekweg (Zwevegem)
Bedrijfsgebouw uit het tweede kwart van de 20ste eeuw van rode baksteen onder plat dak, betonnen casement met opschrift Les mecaniques du Courtrai/ Valère de Meestere; vermoedelijk deel uitmakend van de voormalige steenbakkerij met vestigingsplaats aan de Trekweg.


ID: 90251 | Bouwkundig element

Hoeve

Steenovenstraat 111 (Meulebeke)
Hoeve volgens kadaster in 1911 gebouwd in opdracht van Odiel Vanwalleghem, steenbakker uit Meulebeke, wellicht eigenaar van de ertegenover gelegen steenbakkerij, die in het laatste kwart van de 20ste eeuw stopgezet wordt.


ID: 31441 | Bouwkundig element

Industrieel complex met herenhuis

Weggevoerdenstraat 22 (Poperinge)
Voormalig industrieel complex uit de 19de eeuw, bestaande uit een herenhuis en een opslagplaats voor granen en vetten, met een achterliggende windmolen, die werd gesloopt in 1911. Een steenbakkerij bevond zich aan de overzijde van de straat.


ID: 120944 | Bouwkundig element

Wijk Noeveren

Blauwe Pan, Nielsestraat, Noeveren (Boom)
Noeveren, een gehucht van de gemeente Boom, gelegen tussen het centrum van Boom ten oosten, de gemeentegrens met Niel ten westen, de Nielsestraat ten noorden en de Rupel ten zuiden.


ID: 15435 | Bouwkundig element

Herenhuis

Bormte 108 (Stekene)
Alleenstaand herenhuis omringd door ruime tuin en gebouwd circa 1870 door de eigenaar van de ertegenover liggende voormalige steenbakkerij. Neogotisch gebouw op vierkante plattegrond met aan verschillende zijden trapgevels. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldaken voorzien van al dan niet getrapte dakkapellen.


ID: 91239 | Bouwkundig element

Herberg Den Drieweg

Makeveldstraat 1 (Kortemark)
In 1869 gebouwd met de eerste stenen van de steenbakkerij van het "Edewallegoed" (aangeduid als "ferme Edewallegoed" op de Atlas der Buurtwegen, circa 1844, zie Bescheewegestraat, inventaris Kortemark). Restant van boomgaard, nutsgebouwen uit het midden van de 20ste eeuw op het achtererf.


ID: 91581 | Bouwkundig element

Steenbakkershoeve

Manpadstraat 9 (Lendelede)
Toegankelijk via een erfoprit aan westzijde van de straat, gesitueerd tussen het kruispunt met de Hulstemolen- en de Rozebeeksestraat, bestaande uit begin-20ste-eeuwse landgebouwen en woonhuis vermoedelijk met oudere kern. Minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 30832 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Poperingseweg 410 (Ieper)
Hoeve, volgens bewoner nieuw gebouwd in 1930 op de plaats van vroegere kleiput, zie nabijgelegen voormalige Steenbakkerij "St.-Antoine". Losse, U-vormige groepering van donker bakstenen gebouwen rondom geasfalteerd erf.


ID: 31148 | Bouwkundig element

Rij arbeiderswoningen

Krombekestraat 78-122 (Poperinge)
Rij arbeiderswoningen met voortuintje, uit het begin van de jaren 1920, naar verluidt gebouwd door de eigenaar van de heden verdwenen, achterliggende steenbakkerij, met de resterende bakstenen van na het faillissement. Eenvoudige, uniforme architectuur die overhelt naar de 'regionale' bouwtradities en refereert naar gelijktijdige tuinwijkarchitectuur in het Ieperse.


ID: 56633 | Bouwkundig element

Hoekhuis en arbeiderswoningen

Stationsstraat 206, 212-220 (Oostende)
Bakstenen hoekhuis uit de jaren 1920 van twee traveeën, afgeschuinde hoektravee en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak. Verderop een samenstel van arbeidershuizen uit de jaren 1920, naar verluidt gebouwd door de steenbakkerij Coppieters, bestaande uit enkelhuizen van twee traveeën en anderhalve bouwlaag in spiegelbeeldschema.