Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

74 resultaten


ID: 85451 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Moerheide 51 (Hamme)
Volgens het kadasterarchief gebouwd in 1886 ter vervanging van een bestaande hoeve.


ID: 51277 | Bouwkundig element

Hoeve Bloemenhof

Zuidstraat 20 (Ingelmunster)
Hoeve met lage, losstaande bestanddelen onder zadeldaken, bij de nutsgebouwen licht gebogen en met overkragende windborden. U-vormige opstelling rondom een begrint erf.


ID: 28341 | Bouwkundig element

Hoeve

Kalverstraat 6 (Kluisbergen)
Gesloten hoeve met geïsoleerde ligging aan straatbocht. Gebouwd in midden 19de eeuw als semi-gesloten hoeve ter vervanging van oudere gebouwen en in het derde kwart van de 19de eeuw uitgebreid tot gesloten hoeve; jongere toevoegingen en aanpassingen.


ID: 28367 | Bouwkundig element

Hoeve en herberg In den Martiko

Ronde Van Vlaanderenstraat 3 (Kluisbergen)
Hoeve en herberg zogenaamd In den Martiko, minstens sinds derde kwart 19de eeuw. Breedhuis van aanvankelijk drie traveeën, uit tweede kwart 19de eeuw, in begin 20ste eeuw vergroot met toevoeging van één travee links. Vroegere bedrijfsgebouwen in L-vorm op achtererf uit 19de en begin 20ste eeuw.


ID: 28438 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Veerstraat 12 (Kluisbergen)
Hoevegebouwen onder zadeldaken, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, opgesteld in U-vorm aan deels verhard en beplant erf met onder meer een kleine betonnen duiventil, en aan de straatzijde afgesloten door ijzeren traliewerk en aansluitend hek.


ID: 91017 | Bouwkundig element

Hoeve

Koutermolenstraat 121 (Kortemark)
Kleine hoeve grosso modo daterend van "1926" zie datering in rechter zijgevel huis. Een achteringelegen ouder huis behoort tot een oudere hoevesite die als dusdanig reeds op het primitief kadasterplan (circa 1828) aangeduid is met een aantal nutsgebouwen, onder meer een dichter bij de straat gelegen bakhuis gelegen in een boomgaard.


ID: 91407 | Bouwkundig element

Hoeve

Roeselarestraat 61 (Kortemark)
Hoeve met enkel bewaard huis aan de straat, mogelijk voormalige herberg. De woning is in kern afgebeeld op het primitief kadasterplan (circa 1827) als eigendom van werkman Frans Hinnion uit Zarren. Het huis wordt volgens het kadaster achtereenvolgend vergroot in 1841 en in 1870. Ook in 1870 wordt achteraan een vrijstaand bakhuisje gebouwd (heden afgebroken) in opdracht van toenmalig eigenaar brouwer Defebure-Schottey.


ID: 89800 | Bouwkundig element

Hoeve Iserbyt

Koning Boudewijnstraat 81 (Kuurne)
Twee beboomde dreven leiden naar de hoeve. De hoeve bestaat uit vier volumes gegroepeerd rondom een erf. De Atlas der Buurtwegen van 1844 toont een zelfde opstelling van vier losse volumes. Heden, hoeve met semigesloten opstelling. Bakstenen bestanddelen met gewitte straatgevels, gegroepeerd rondom gekasseid erf. Ten zuiden huisweide met drinkpoel met treurwilg, aan de straat afgezet door betonnen hek. Stalvleugel met geïncorporeerd poortgebouw, boerenhuis van twee bouwlagen en dwarsschuur, aangepast tot paardenstal.


ID: 54790 | Bouwkundig element

Hoeve

Meersstraat 19 (Laarne)
Hoeve opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw met achterin gelegen boerenhuis met aanpalende stal. Dubbelhuis van vier traveeën. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met pannen. Aanpalende stal tegen de rechterzijgevel van de woning.


ID: 56302 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Termstraat 51 (Laarne)
Hoeve met losse bestanddelen, volgens de gegevens uit het kadasterarchief daterend van vóór 1861 wanneer landbouwer Bernard Matthijs een in 1835 al bestaande bestaande constructie liet herbouwen en de huidige schuur toevoegde.