867 resultaten


ID: 10911 | Bouwkundig element

Berchemsche Bouwhandel

Ferdinand Coosemansstraat 71, 77-79 (Antwerpen)
Bouwhandel met magazijnen, werkplaatsen en koer binnenin bouwblok; immobiliënmaatschappij gesticht in 1909 met als huisarchitect Charles Wuyts.


ID: 6770 | Bouwkundig element

Bell Telephone Manufacturing Company

Francis Wellesplein 1 (Antwerpen)
Den Bell is een zeer opvallend en bekend kantoorgebouw op het Zuid. Sinds 2009 is dit het centrale administratieve gebouw van de Stad Antwerpen. Het grote complex werd opgericht als fabrieks- en kantoorcomplex van de Bell Telephone Manufacturing Company.


ID: 304042 | Bouwkundig element

Burgerhuis met werkplaats

Frans Erlingerstraat 12 (Antwerpen)
Bakstenen art-decoburgerhuis met achterliggende werkplaats, omstreeks 1930 opgetrokken voor ‘bouwsmid’ Edmond Fornoville-Dobbeleers die woonde aan de Willem Linnigstraat te Antwerpen. Het oorspronkelijke bouwplan is niet bewaard, waardoor de ontwerper niet bekend is.


ID: 6829 | Bouwkundig element

Distilleerderij De Beukelaer

Haantjeslei 132 (Antwerpen)
Opgericht circa 1868 door François Xavier de Beukelaer, uitvinder van de likeur "Elixir d'Anvers". De huidige gebouwen naar ontwerp van J. Hofman dateren van 1894.


ID: 300342 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis en meubelmakerij

Hertoginstraat 54 (Antwerpen)
Burgerhuis en aanpalend atelier in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1889 gebouwd in opdracht van de meester-meubelmakers Antoine Van Treeck en A. Bennebroek. Deze lieten hetzelfde jaar de winkelpuien vernieuwen van het aanpalende, recent verdwenen hoekpand met de Lange Leemstraat, waar hun handelszaak gevestigd was.


ID: 6986 | Bouwkundig element

Noorderpershuis

Indiëstraat 21A, Kattendijkdok-Oostkaai 3 (Antwerpen)
Eerste hydraulische perscentrale, in 1877-1878 gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp van stadsingenieur Gustave Royers. Het dreef al de havenwerktuigen, sluizen en bruggen aan van de Noorderdokken tot aan de zuidkant van de Royerssluis en het Amerikadok.


ID: 214764 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Karel Oomsstraat 36 (Antwerpen)
Burgerhuis met kantoor en achterliggend atelier in sobere art-decostijl, gebouwd in opdracht van Emile Siegers, naar een ontwerp door de architect Leo De Graef uit 1932. De firma Siegers was actief in de automobiel-, de mechanica- en de elektriciteitssector.


ID: 217037 | Bouwkundig element

Fabrieksschoorsteen

Klamperstraat 40 (Antwerpen)
Voor wie vanuit Park Spoor Noord naar het zuiden kijkt, bepaalt een vierkante fabrieksschoorsteen het stadsbeeld. Deze schoorsteen staat middenin het bouwblok tussen de Klamper- en de Tulpstraat, centraal in een voormalig fabriekscomplex.


ID: 305113 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing met werkplaats in eclectische stijl

Knyffstraat 4-8 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van drie meergezinswoningen in eclectische stijl, met een achter het nummer 8 gelegen werkplaats met inrij. De panden zijn in 1915 als vroegste bebouwing in de straat opgetrokken door de bouwmaatschappij die ook instond voor het trekken en verkavelen van de Knyffstraat en de parallelle Basseliers- en Ravelsbergstraat, maar welke door het ontbreken van de gegevens in de kadastrale legger niet kon worden geïdentificeerd.


ID: 5259 | Bouwkundig element

Ateliers en pakhuis van de Imperial Continental Gas Association

Kolveniersstraat 14 (Antwerpen)
Ateliers en pakhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van de Imperial Continental Gas Association, naar een ontwerp door de architect Henri Thielens uit 1898. Samen met de ateliers kwam op hetzelfde perceel zijde Meir het kantoorgebouw met winkel van de gasmaatschappij tot stand, ontworpen door de architect Emile Thielens.