Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

424 resultaten


ID: 41557 | Bouwkundig element

Hoeve Berkenhof

Weg tussen Weiden 14-24 (Bierbeek)
Voormalige hoeve van het Van Dalecollege te Leuven. Grote gesloten hoeve met woon- en dienstruimten rondom een groot binnenhof; poortgebouw met duifhuis.


ID: 758 | Bouwkundig element

Kasteel Groenendaal

Groenendaal 1-2 (Bilzen)
Het kasteel is een U-vormig, nog gedeeltelijk omgracht gebouw, met oudste kern uit midden 17de eeuw. De kasteelhoeve, oorspronkelijke gebouw in Maasstijl, uit midden 17de eeuw-tweede helft 17de eeuw wordt in 1761 tot zijn huidige vorm verbouwd.


ID: 530 | Bouwkundig element

Hoeve Klein Bibelen

Klein-Bivelenweg 1 (Bilzen)
Gesloten hoeve, gelegen temidden van een gaaf landschap. Poel aan de overzijde van de weg. De hoeve heeft een oude inplanting, en maakte samen met de wat zuidwestelijk gelegen hoeve Groot Bibelen deel uit van het gehucht Merem.


ID: 650 | Bouwkundig element

Kasteel Zangerhei

Zangerheistraat 101 (Bilzen)
Er resten heden slechts de monumentale dienstgebouwen, waarvan niet duidelijk is of zij de oorspronkelijke zijn van het complex uit de eerste helft van de 19de eeuw, of een versie uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 70771 | Bouwkundig element

Pastorie van de Sint-Willibrordusparochie

Monshofstraat 11 (Bocholt)
Ze is gelegen op een rechthoekig, omgracht en gedeeltelijk ommuurd perceel. Van de twee L-vormige vleugels bleef maar één bewaard. De huidige pastorie is wat betreft volume en ordonnantie volledig te dateren in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Het oorspronkelijke gedeelte dateert uit de tweede helft van de 17de of de eerste helft van de 18de eeuw.


ID: 12453 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Alexander Franckstraat 17 (Boechout)
Alleenstaand herenhuis op vierkante plattegrond uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gelegen bij de straat in een grote omhaagde en beboomde tuin.


ID: 12575 | Bouwkundig element

Landhuis Appelkanthof

Welvaartstraat 1 (Boechout)
In dorpskern gelegen neoclassicistisch landhuis, uit het vierde kwart van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw; grote beboomde tuin afgesloten door smeedijzeren hek.


ID: 31736 | Bouwkundig element

Rode Hoeve

Alfonsstraat 62 (Borgloon)
Op de Ferrariskaart afgebeeld als een gesloten geheel, in de Atlas van de Buurtwegen als semi-gesloten. Heden gesloten hoeve; bakstenen complex rond een rechthoekig gekasseid erf met centrale mestvaalt.


ID: 31737 | Bouwkundig element

Biezenhof

Alfonsstraat 63 (Borgloon)
Gesloten hoeve, eertijds afhankelijk van de landcommanderij Alden Biesen. Eerste vermelding in 1309. Aan de winning was een laathof verbonden. Uit de pacht blijkt dat het één van de rijkere hoeven van de Orde was.


ID: 31968 | Bouwkundig element

Kruisherenklooster van Colen

Colenstraat 1, 1A (Borgloon)
Voormalig kruisherenklooster van Colen, heden abdij Mariënlof. Het klooster van Kolen wordt gesticht door Maria van Colen, dochter van Abraham van Colen en Oda Roefs.