227 resultaten


ID: 34574 | Bouwkundig element

Kasteel Blekkervijver

Blekkervijverstraat 20 (Aalter)
Kasteel Blekkervijver, thans noviciaat van de broeders van Liefde. Vroegere huisnaam verwijzend naar de omgeving, naar één van de vijvers van het vroegere Bulskampveld. Het oude domein Blekkervijver behoorde tot het jezuïetengoed in Aalter.


ID: 302092 | Bouwkundig element

Garage in art-decostijl

Begijnenvest 94 (Antwerpen)
Garage in art-decostijl, volgens de bouwaanvraag uit 1920 gebouwd in opdracht van Raymond Ruys, uitbater van het Juwelenhuis Ruys even verderop in de Sint-Jorispoort. In 1926 liet hij door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck een verdieping toevoegen.


ID: 4883 | Bouwkundig element

Herenhuis in neorégencestijl

Bollandusstraat 11, Britselei 16 (Antwerpen)
Herenhuis in neorégencestijl gebouwd in opdracht van Joseph Daverveldt, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Hompus uit 1910. Samen met het hotel dat een bestaand pand verving, werd aan de Bollandusstraat een garage met chauffeurswoning opgetrokken.


ID: 4882 | Bouwkundig element

Herenhuis in neorégencestijl

Bollandusstraat 9, Britselei 14 (Antwerpen)
Herenhuis in neorégencestijl gebouwd in opdracht van Edmond Michaux, naar een ontwerp door de architect Walter Van Kuyck uit 1909. Samen met het hotel dat een bestaand pand verving, werd aan de Bollandusstraat een garage met chauffeurswoning opgetrokken.


ID: 302004 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dorpstraat_BZL 17 (Antwerpen)
Deze burgerwoning is in 1914 opgetrokken voor landbouwer Jan-Baptist Koch-Van der Stee, later ingeschreven zonder beroep.


ID: 215142 | Bouwkundig element

Vroegere garage en oranjerie in beaux-artsstijl

Eglantierlaan 21 (Antwerpen)
Garage en oranjerie met chauffeurswoning in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van Frans Camiel Rypens, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1923. Het gebouw werd opgetrokken in de tuin van een uit 1915 daterende, vandaag verdwenen villa in de Acacialaan.


ID: 305087 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in laat-modernistische stijl met bijhorende garages

Gouverneur Holvoetlaan 34 (Antwerpen)
Appartementsgebouw voor de gegoede burgerij in laat-modernistische stijl naar ontwerp van Jules De Roover uit 1964. Opdrachtgever was Madeleine Deman, die toen een woning in de Marie-Josélaan 8 te Berchem betrok.


ID: 304192 | Bouwkundig element

Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen

Justitiestraat 31-33, Sanderusstraat 8 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1880 gebouwd in opdracht van Adrien Joseph Pecher. Deze ondernemer had een marmerbewerkers- en steenkappersbedrijf, en handelde in marmeren schouwmantels.


ID: 11372 | Bouwkundig element

Apotheek en woning met garage Dit huis is genaamd de Noteboom

Markt 9A (Antwerpen)
Apotheek met woning in neotraditionele stijl, gebouwd in opdracht van Robert Nolf, naar een ontwerp door architect Alfons Van Braekel uit 1925.


ID: 304256 | Bouwkundig element

L'Acide Carbonique Pur

Mertens en Torfsstraat 36 (Antwerpen)
Garageloods van de nv L’Acide Carbonique Pur, opgetrokken door de aannemer Entreprises Blaton-Aubert uit Schaarbeek, naar een ontwerp uit 1938. Samen met de bouw van de loods, werden kantoren ingericht in het aanpalende, neoclassicistische pand uit 1878 (nummer 32).