Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

211 resultaten


ID: 77586 | Bouwkundig element

Exportmagazijnen, kantoren en garage

Oude Haachtsesteenweg 89-91 (Machelen)
Voormalige exportmagazijnen, kantoren en garage van een groothandel in groenten, gekarakteriseerd door een kubistische vormgeving, aansluitend bij het modernisme, van 1926 naar ontwerp van Victor Servranckx.


ID: 50738 | Bouwkundig element

Villa voor spoorwegpersoneel

Stationsplein 2 (Maldegem)
Woning voor het spoorwegpersoneel, volgens het kadasterarchief gebouwd door de Belgische staat in 1931. Alleenstaand villaatje in omhaagde tuin, ingeplant tussen de spoorweg en het huidige Stationsplein.


ID: 1377 | Bouwkundig element

Villa Zwaluw

Battelsesteenweg 263 (Mechelen)
Halfvrijstaande villa in nieuwe zakelijkheid/art deco van circa 1936.


ID: 56252 | Bouwkundig element

Modernistische villa

Lauwbergstraat 23 (Menen)
Modernistische villa volgens bouwplan van 1936, naar opdracht van E. Haesbrouck. Woonhuis met voortuin, aan de straat afgezet door muurtje. Woning van oranje baksteen, drie traveeën en twee bouwlagen op een plint van zwartgeglazuurde baksteen.


ID: 36400 | Bouwkundig element

Bijgebouwen van het Kasteel van Bottelare

Poelstraat 184 (Merelbeke)
Ensemble gevormd door de vroegere bijgebouwen van het Kasteel van Bottelare. Hoofdgebouw bestaande uit de garage van het kasteel en twee aangrenzende personeelswoningen met aangebouwde duiventoren, serre en loods. Ten noorden: rechthoekige ommuurde moestuin met aangebouwd werkhuis en hondenren. Rechthoekig bak- en natuurstenen gebouw met eclectische inslag; cartouche met jaartal 1881.


ID: 90027 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Gentstraat 80 (Meulebeke)
Interbellumwoonhuis met art-deco-inslag, volgens kadaster in 1929 gebouwd voor slachter Georges Buysse. Voortuintje met afgeronde ommuring en betegeld toegangspad. Hoekpand van vier ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 90065 | Bouwkundig element

Directeurswoning van brouwerij Vondel

Karel van Manderstraat 24 (Meulebeke)
Voormalige beheerderswoning van de brouwerij Vondel, na het overlijden van de stichter Camiel Vande Vondele (Meulebeke, 1862-1929) in 1938 gebouwd voor de beheerder Omer Petit uit Watou, later opgevolgd door zijn zoon Louis Petit. Tegelijk bouwt men een nieuw brouwerijgebouw en de burelen aan de straat. Naar verluidt is het woonhuis een ontwerp van de Gentse architect Charles Hoge.


ID: 90078 | Bouwkundig element

Burgerhuis in cottagestijl

Kasteelstraat 15 (Meulebeke)
Half vrijstaande woning in cottagestijl, gebouwd in 1932 in opdracht van de Meulebeekse borstelfabrikant Joseph Blaton. In 1952 verkrijgt de Meulebeekse nijveraar Aloïs Libeert de woning die hij kort erna laat uitbreiden, pas in 1963 geregistreerd in het kadaster. Half vrijstaande, achteruitspringende woning van twee bouwlagen met in- en uitspringende volumewerking onder gemansardeerd schilddak (leien/geglazuurde mechanische pannen). Brede, licht uitspringende dakkapel. Hoog uitkragende schoorstenen met sierankers.


ID: 90152 | Bouwkundig element

Herenhuis gedateerd 1908

Oostrozebekestraat 78 (Meulebeke)
Eclectisch herenhuis met art-nouveau-inslag, gebouwd "ANNO 1908" (gevelstenen) voor veearts Edmond Maeyens uit Meulebeke naar ontwerp van architect Prudent Vergote (Meulebeke). In 1962 voorzien van bijhorende autobergplaats langsheen de Barnumstraat naar ontwerp van architect Edgard Lievens (Tielt).


ID: 90234 | Bouwkundig element

Deel van magazijn

Spoorweglaan 1 (Meulebeke)
Deel van voormalig magazijn behorend bij het herenhuis op de hoek met de Pittemstraat (zie Pittemstraat nummer 53), volgens kadaster in 1895 in opdracht van de Meulebeekse koopman Frans Viaene gebouwd. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op straat; mechanische pannen) met verankerd roodbakstenen parement en hoge, gecementeerde plint.