Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1675 resultaten


ID: 88971 | Bouwkundig element

Nationale Gendarmerie en Gemeentehuis van Beernem

Bloemendalestraat 112 (Beernem)
Imposant gebouw van dertien traveeën en twee bouwlagen + verhoogde begane grond onder een leien zadeldak gevat tussen puntgevels afgewerkt met natuursteen. Het dakvlak is voorzien van pittoreske dakkapellen met smeedijzeren topstuk. Tegen de gevel aanwezigheid van gedenkplaat voor de Tweede Wereldoorlog. Links en rechts geflankeerd door lagere doorgangen afgewerkt met een tuitgevel voorzien van blindnissen. Verschillende opeenvolgende functies die meestal samengaan met een verbouwing.


ID: 89282 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Oudezakstraat (Beernem)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire, de burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten van de Eerste Wereldoorlog en een militair slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog. Vrijstaand natuurstenen gedenkteken, door de gemeente geplaatst in 1920.


ID: 89283 | Bouwkundig element

Waterput

Oudezakstraat (Beernem)
Waterput gelegen in een aangelegd parkje zogenaamd het "bevrijdingspleintje" gelegen achter het gemeentehuis van Oedelem. Gedenkplaat aangebracht op een waterput naar ontwerp van architect Karel Stroobandt. Uitgevoerd in opdracht van de gemeente, onthuld op 8 september 1948 in aanwezigheid van een afvaardiging van het Canadese leger.


ID: 89292 | Bouwkundig element

Samenstel van twee dorpswoningen

Oudezakstraat 32 (Beernem)
Samenstel bestaande uit twee woningen gebouwd volgens een repeterend schema van twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, gebouwd in 1869. Bepleisterde en beschilderde verankerde baksteenbouw met een donkere plint. Bij rechtse woning een herdenkingsplaat met opschrift.


ID: 89332 | Bouwkundig element

Gedenksteen

Tinhoutstraat (Beernem)
Gedenksteen voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldoorlog, geflankeerd door twee knotbomen.


ID: 11773 | Bouwkundig element

Landhuis Tempelhof

Bisschopslaan 1 (Beerse)
Vrijstaand herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak; iets lagere noordelijke uitbouw; zuidelijke vleugel van 1960 onder plat dak.


ID: 12356 | Bouwkundig element

Pastorie van de Sint-Quirinusparochie

Heidijk 1 (Beerse)
Vrijstaand, onderkelderd dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakvenster en lagere uitbouw onder schilddak aan noordzijde.


ID: 11809 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus

Kerkplein (Beerse)
Vrijstaande neogotische kerk met ommuurd kerkhof aan oostzijde; opgericht in 1907-1909 naar ontwerp van architect J. Goethals; inwijding op 17 februari 1909.


ID: 304471 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Alsembergsesteenweg (Beersel)
Oorlogsgedenkteken voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, vervaardigd door steenkapper Oscar Colmart uit Halle. Het gedenkteken werd opgericht op het plein voor het gemeentehuis, in een omheind plantsoen.


ID: 303275 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken Heilig Hart

Beerselsestraat (Beersel)
Oorlogsgedenkteken opgericht na de Eerste Wereldoorlog naar ontwerp van J. Coomans en M. Essemaeker.