Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1675 resultaten


ID: 58640 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog

Burg. Frans Desmidtplein (Knokke-Heist)
Gedenkzuil voor militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, opgericht in 1922 naar ontwerp van architect Léon Stynen (Antwerpen, 1899-1990) in samenwerking met de beeldhouwer Guillaume Dumont.


ID: 58466 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Niklaas

Dorpsstraat 79A (Knokke-Heist)
Gotische kerk met restanten kruisingstoren en transept uit midden 13de eeuw, met neogotische verbouwingen en restauraties uit de 19de en begin 20ste eeuw. Rond de kerk voormalig omringend kerkhof met ommegang, lindenrij en oorlogsmonument.


ID: 58515 | Bouwkundig element

Standbeeld voor slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog

Heldenplein (Knokke-Heist)
Natuurstenen standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, opgesteld in 1921, uitgevoerd door Hippolyte Le Roy (gesigneerd), die de in 1920 uitgeschreven wedstrijd wint.


ID: 58937 | Bouwkundig element

Gedenkteken Maurice Lippens

Prins Filiplaan (Knokke-Heist)
Gedenkteken opgetrokken ter ere van Maurice Lippens, naar ontwerp van beeldhouwer Octave Rotsaert uit 1959. Uitgevoerd in arduin, als liggende balk op een trappenpodium met centrale pijler waarop metalen bas-reliëf met portretbuste en opschrift "Maurice Lippens" - "1875-1956"; aan weerszijden en in het midden telkens een wapenschild.


ID: 58954 | Bouwkundig element

Herdenkingszuil ter ere van Cornelius Heymans

Prof. Corneel Heymansplein (Knokke-Heist)
Herdenkingszuil ter ere van Cornelius Heymans (Gent, 1892 - Knokke, 1968), geneesheer en oudste zoon van Jan Frans Heymans, stichter van het eerste labo voor experimentele farmacologie aan de Gentse Universiteit. Na de samenwerking met zijn vader volgt hij hem op en maakt het "J.F. en C. Heymans-Instituut" wereldwijd bekend. In 1938 Nobelprijswinnaar voor Fysiologie en Geneeskunde. Korte zeszijdige zuil in kunststeen met op elke zijde afwisselend grote en kleine metalen gedenkplaten, onder meer ter gelegenheid van een jubileumviering en symposium gehouden in 1998 naar aanleiding van 60 jaar Nobelprijsviering als huldebetoon aan Professor Corneel Heymans.


ID: 58792 | Bouwkundig element

Pastorie van de Sint-Margarethaparochie

Smedenstraat 6 (Knokke-Heist)
Pastorie van de Sint-Margarethaparochie, gebouwd in 1938 (zie jaartal in de gevel). Opvallend gebouw in de straat door zijn imposante en rijk versierde neorenaissancegevel van zeven traveeën en twee bouwlagen, onder meer Christusmedaillon boven voordeur met barokke omlijsting, stenen kruiskozijnen, in- en uitzwenkende geveltoppen.


ID: 58749 | Bouwkundig element

Gedenksteen voor het Geheime Leger en de bevrijding door de   Canadezen

Verzetsplein (Knokke-Heist)
Monument ter ere van de verzetsleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ruw behouwen hardstenen rots.


ID: 58559 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Westkapellestraat (Knokke-Heist)
Achterin de gemeentelijke begraafplaats van Heist bevindt zich een obelisk voor de militaire slachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, opgesteld in het midden van een oud-strijderspark. Het gedenkteken is uitgevoerd door G. Braem uit Sint-Andries.


ID: 208771 | Bouwkundig element

Wapenschild

't Oosthof (Koekelare)
In blauwe hardsteen uitgehouwen wapenschild van de familie Piers de Raveschoot. Dit wapenschild was oorspronkelijk geïntegreerd in het kasteel van circa 1884.


ID: 208027 | Bouwkundig element

Gedenksteen

Bisschophoekstraat 38 (Koekelare)
In gevel van huis ingewerkte gedenksteen voor Achiel Formesyn, slachtoffer van Duitse concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.